Registrering

Det er i hovedsak tre ting du bør huske på. Søke om lån (hvis du skal ha lån fra Lånekassen), skaffe deg semesterkort og studentkort. De to sistnevnte er ditt bevis på at du er student ved UiA, og gir deg tilgang til en rekke rabatter på kollektivtransport m.m. Disse må benyttes sammen, så fremleggelse av ett av kortene vil ikke gi rabatter!

Semesterregistrering:
Semesterregistrering (samt betaling av semesteravgift) er noe av det første du bør foreta deg som ny student.

Det du gjør, er at du går inn på StudentWeb og logger deg inn med PIN-koden som står på giroen for betaling av semesteravgift. Her trykker du på «Utdanningsplan/semesterregistrering». Deretter går du inn og bekrefter fagene dine for første termin.

Studentkort:
Som ny student på UiA, trenger du student-kort, eller student-legitimasjon om du vil. Dette får du ved å henvende deg i studentekspedisjonen, som befinner seg i 1. etasje på Gimlemoen, i hovedbygget der f. eks kantina og Østsia finnes. De vil fortelle deg hvor du skal gå og hva du skal gjøre for å få deg studentkort. Studentkortet lages på stedet, det gjøres på noen få minutter.

For å få studentkort MÅ du huske å ha med deg gyldig legitimasjon (pass, bankkort eller førerkort) og semesterkort. Semesterkortet får du i posten etter å ha betalt semesteravgiften og semesterregistrert deg. Studentkortet fungerer som lånekort på skolens bibliotek, samtidig som det er nøkkelkort med personlig kode til skolens dører på kveldstid.