Første møte med Mercurius


Første skoledag ved UiA vil starte med opprop. Dette vil du få informasjon om på forhånd mtp. tid og sted m.m. Det er også greit å understreke at dette ikke er noen normal skoledag, ei heller normal førsteuke. Fokuset er å bli kjent med folk, og selve skolen starter ikke før om ca. en uke.

Etter oppropene – hva skjer så? På vei ut møter du nå faddere fra Mercurius. De har alle samme farge på t-skjortene (siste årene blå). Deres oppgave er å sørge for at dere sammen danner en gruppe på ca. 10 personer som skal bli bedre kjent med hverandre og skolens fasiliteter. Fadderne skal så hilse pent, utveksle telefonnummer og ta med dere rundt om på campusen. Antageligvis vil dere se kantina, Vrimlehallen, Spicheren (treningssenteret), Østsia (puben), de ulike fakultetsbyggene m.m.

På slutten av omvisningen blir dere enige om dagens plan videre, og heretter er det fadderne som styrer hvordan kvelden blir for deres vedkommende med tanke på møtested/vorspiel.

I studiestartbrosjyren du har fått tilsendt finner du en oversikt over hva som skjer av aktiviteter, konserter m.m. de første ukene i regi av fadderordningen ved skolen. Mercurius vil i tillegg arrangere et eget opplegg med egne faddere disse dagene. Her blir du tatt ekstra godt imot, og dette er en fantastisk måte å bli kjent med dine nye klassekamerater og knytte kontakter med andre studenter ved skolen.

Vi kjører mye av det samme opplegget som fadderordningen, men har flere arrangementer i tillegg. Sett av tid å bli med på all moroa!