Et utvalgsmedlem

IMG_0415

INTERVJU MED ELINE FRA KD – UTVALGET

ELINE UTHEIM, KARRIEREDAGEN – UTVALGET
  • Når begynte dere planleggingen av KD? 

Vi begynte å planlegge KD i april etter at vi hadde satt sammen et nytt utvalg. Før sommeren var det ikke så veldig hektisk, hvertfall ikke for meg siden jeg holder på med markedsføring for KD. Siden september da vi fikk inn resten av utvalget har det vært veldig hektisk.  

  • Hvorfor bør man delta på KD?

Man bør delta på KD siden det kan hjelpe når man skal søke jobb, velge retning og til å se hvilke muligheter som finnes. Vi får ikke vite noe i forelesningene om hvordan man bør velge fag i forhold til hvilken retning man ønsker å gå og KD er en fin mulighet til å stille spørsmål om dette til noen som kan det. På KD får man også sett på muligheter som finnes utenfor og i Kristiansand siden det er bedrifter som kommer fra hele landet. I tillegg kan man få litt informasjon om hvor man burde gå master, bla. har NTNU stand. Det å delta på KD kan gi en fordel ved jobbsøking. Hvis man prater med en bedrift og får vite om en ledig stilling kan man skille seg ut ved søking om man nevner at man har pratet med bedriften om stillingen på KD, fremfor å ha funnet stillingsannonse på nettet. Dette er en fin mulighet til å få en fot innenfor bedriften. 

  • Var Thomas og Harald førstevalget som konferansierer?
🙂

 Ja, det var det  

  • Hvorfor burde man dra på CV kurs? 

Vi skal jo konkurrere om jobber og da må man skille seg ut. Fordelen med CV-kurset er at man får sett hva arbeidsgiver ser etter for å skille seg ut på en positiv måte. 

  • Kan man ta med CV-en sin og spørre om hjelp? 

Man kan selvfølgelig stille spørsmål etter kurset, men UIA karriere gir deg muligheten til å booke en time og få hjelp ved å gå igjennom punktvis, sammenlikne CV og jobbsøknaden. UIA karriere finner man på UIA sin nettside. 

  • Hvorfor har dere valgt å ha Ulrikke Falck til å holde foredrag? 

 Vi har valgt Ulrikke Falck for å velge en som er aktuell i dag, hun har jo vært en del i media både om kroppspressdebatten og det at hun har kommet ut med aktuell bok «Jenteloven». Mange vet jo hvem hun er, og hun er flink til å snakke for seg, hun klarer å fange de som hører på. Hun skal snakke om hvordan man kan brukesinne som motivasjon. Det er første gang hun holder dette foredraget så vi er veldig spente. 

  • Hva annet spennende skjer på KD? 

 Under åpningsseremonien så må vi jo ikke glemme at både Terje Formoe og Geeohsnap skal fortelle om hvordan man kan starte med noe mindre og bygge det til noe stort. Det er veldig relevant for de som vil bygge noe eget, man får sett på muligheter om hvordan maneventuelt kan gjøre dette. Alle kan ha en ide, men det kan være vanskelig å vite hvordan man skal gå frem med denne ideen for å gjøre den til noe stort. Dette er noe av det de kommer til å prate om på åpningsseremonien.

  • Kan du beskrive KD med tre ord? 

 Gøy, stort og lærerikt

  • Hva gleder du deg mest til på KD? 

 Jeg tror jeg gleder meg mest til åpningsseremonien på grunn av Thomas og Harald, men gleder meg også veldig til minglemiddagen da, siden det er så mange bedrifter som skal delta på den. Det er en såpass fin måte å få pratet med bedrifter på en måte som er litt mer avslappet.

IMG_1974

Velferdsutvalget

Velferdsutvalget har som arbeidsoppgave å ivareta det sosiale miljøet ved studiet gjennom å arrangere happenings og turer. Velferd har det sosiale i fokus og arrangerer flere happenings og turer igjennom året. Vi har snakket med Daniel Foss som har vært med i utvalget siden august 2017.

29261930_10209046754446135_5303560865620951040_o

Hvem er du og hvilken klasse går du i?
Mitt navn er Daniel Foss, er 20 år og er fra Sauda. Går andre året på økonomi og administrasjon.

Hva slags arbeidsoppgaver har du hatt så langt?
Så langt i vervet har jeg vært med å arrangere stipendpilsquiz, Danmarkstur og utvalgsfest.

Hva er de største fordelene med å ha verv i velferd?
Den største fordelen med å ha verv i velferd er at man får samarbeide med andre og bli kjent med medelever og utvide nettverket sitt. Er også en del variasjon i arbeidsoppgavene så man får prøve seg på ulike ting.

Hva jobber dere med i velferd?
Vi i velferd jobber med å ivareta det sosiale miljøet ved studiet ved å arrangere eventer og turer. Vi har også ansvar for å ta i mot de nye studentene som kommer og organisere fadderopplegget. I løpet av studietiden arrangere vi futsal- og volleyballturneringer, danmarkstur, nyttårsball og mye mer. Så det er det sosiale som er fokuset vårt.

Hvilke egenskaper kan det være en fordel å ha for å bli med i utvalget?
Egenskaper som er en fordel å ha er å være utadvendt og samarbeidsvillig.

Hva er den største utfordringen du har hatt?
Den største utfordringen jeg har hatt var når jeg og en annen dro til Danmark for å gjøre klart for den årlige Danmarksturen.

Hvorfor vil du anbefale andre å bli med i et utvalg?
Er utrolig gøy, lærerikt og er absolutt en erfaring som er god å ha med videre i livet.

Hvorfor begynte du i akkurat dette utvalget?
Hørte mye positivt om velferd, liker også å være med å arrangere eventer og ha ansvar. Så dermed var velferd mitt i blinken for meg.

Av Erland Bryde

konferanseutvalget

Konferanseutvalget – Norge på Nytt

andreas

Næringslivskonferansen, Norge På Nytt, arrangeres årlig av Mercurius og samarbeidspartnere. Hovedformålet er å skape relasjoner mellom næringslivet og det akademiske miljøet på sørlandet. De jobber med å finne et fengende tema, booking av dyktige foredragsholdere, skaffe sponsorer, markedsføring av konferansen og mye mer.  

Hvem er du, hvilken klasse går du i og hvilket utvalg hører du til?
Andreas Langenes Olsen, går sisteåret revisjon og hører til konferanseutvalget / Norge På Nytt.

Hvor lenge har du vært i utvalget?
Siden oktober/november 2017.

Hva er den morsomste oppgaven du har hatt?
Det er å planlegge å arrangere noe som vi kaller mingleskolen. Der skal vi hjelpe bedrifter og studenter og mingle.

Hva er de største fordelene med å ha verv i konferanseutvalget?Man blir i direkte kontakt med bedrifter som man i fremtiden kan komme til å søke hos. Det er en god måte å kontakte folk som man ellers ikke villet komme i kontakt med, litt nettverksutbygging

Hva kan du si om årets konferanse?
Årets Norge På Nytt er onsdag 14. mars i Q42. Årets tema er digitalisering og tittelen på konferansen er “Hva har du i skyen din?” Det er faktisk forelesningsfri den dagen siden det er åpen dag på UiA. Vi har fokusert mer på markedsføring så vi forventer flere folk enn tidligere år, særlig fra campus Grimstad. I år blir det mer mingletid. Dere kan følge Norge på Nytt sin facebookside, insagram og snapchat for oppdateringer. De som er interessert kan gjerne allerede nå trykke deltar på arrangementet som man finner på Facebooksiden til Norge på Nytt (Norge på Nytt 2018).
Facebook: Norge på Nytt
Instagram: norgepaanytt
Snapchat: norgepaanytt

Hvilke egenskaper kan det være en fordel å ha for å bli med i dette utvalget? 
Utadvent, være litt selvstendig, slik at man ikke alltid må spørre hva man skal gjøre eller for å få bekreftelse. Klare å tenke på mange sider av saken, se det store og hele bildet. Klare å holde det inn under tema. Og at man skal kunne ha det gøy!

Hva er den største utfordringen du har hatt? 
Må vel være å forstå akkurat hva det er bedriftene vil ha. Å se tingene fra deres side, hvordan man skal best tilpasse seg.

Hvorfor vil du anbefale andre å bli med i et utvalg?
For det første er det bra for CV å vise at man er med i utenomfaglige ting.
For det andre er det jo den nettverksbyggingen som ble nevnt tidligere.
For det tredje er det en sosial og gøy erfaring, hvor jeg møter folk jeg ellers ikke ville ha møtt.

Hva er lærdommen du tar til deg ved vervet ditt, som man kan ha nytte av i en jobbsituasjon? 
Du lærer deg å ta kontakt med folk du ikke kjenner innenfor profesjonelle omgivelser.

Hvorfor begynte du i akkurat dette utvalget?
Jeg var på Norge på Nytt i fjor, og syntes det var bra. Derfor valgte jeg dette utvalget. Det ser jo også bra ut på CV’n.

Av Tone Bardal

Skjermbilde 2017-10-05 kl. 00.27.10

Christian Graue Kase – Næringslivsutvalget

Næringslivsutvalget tar kontakt med næringslivet og andre aktuelle organisasjoner ved at bedriftene kommer til UiA og presentere seg ovenfor studentene via bedriftpresentasjoner. På denne måten skapes det gjensidig kontakt mellom studentene og næringslivet. Bedriftene får gjort seg til kjenne for studentene, samtidig som utvalgsmedlemmene får en fin mulighet til å bli bedre kjent med næringslivet. Christian Graue Kase ble med i Næringslivsutvalget høsten 2017. Her forteller han litt om sine erfaringer så langt som utvalgsmedlem.

Skjermbilde 2017-10-04 kl. 23.55.11

Hvem er du og hvilken klasse går du i?

Mitt navn er Christian Graue Kase, er 22 år, kommer fra Rygge og går i 2. klasse.

Hva fikk deg til å ville bli med i et utvalg?

For å være helt ærlig var hensikten hovedsakelig for å bygge CV, men det viste seg å ha fordeler som nye bekjentskap, kontakt med bedrifter, utfordring av komfortsonen og annen relevant erfaring.

Hva slags arbeidsoppgaver har du hatt så langt?

Hovedarbeidsoppgavene er de som er knyttet til bedriftspresentasjonene. Det innebærer ting som vasking/bæring av bord, klargjøring av mat og drikke, utdeling av skjemaer og generelt hjelpe bedriftrepresentantene med forutsette og uforutsette utfordringer.

Hva er den største utfordringen du har hatt?

Det som er flott med Næringslivsutvalget er at man som regel gjør alt i grupper/team. Dette bidrar til at vanskelig oppgaver blir enklere.

Den største utfordringen må da være den vi alle må gjøre alene på et tidspunkt i vervet. Det er å stå foran klassen på 200 elever og annonsere informasjon om dagens bedriftspresentasjon. Det er ikke så ille, men det er nok den største utfordringer jeg har hatt i dette utvalget.

Hvilke egenskaper mener du kan være en fordel å ha for å være med i Næringslivsutvalget?

Man bør være utadvendt, engasjert og åpen for utfordringer.

Hvorfor vil du anbefale nye studenter å melde seg inn i Næringslivsutvalget?

Jeg vil definitivt anbefale alle å melde seg inn i Næringslivsutvalget. Her får du ikke bare et godt innblikk i hvordan bedriftene fungerer, men du knytter også verdifulle kontakter. Det er også veldig sosialt.

Beste minnet fra Mercurius?

Definitivt fadderuka. Har vært med både som fadder og fadderbarn og jeg anbefaler alle å involvere seg så mye som mulig i denne begivenheten.

Skrevet av 

Hilde Malmin og Andreas Alsvik

21268681_10214314469634593_1571302443_n

Karrieredagsutvalget

21291650_10214314469674594_1573652512_n

Karrieredagen arrangeres hvert år. I år kommer den 26. oktober. Helt siden forrige karrieredag i fjor har karrieredagsutvalget planlagt årets dag. Utvalget består av 12 medlemmer med Ingrid Carlsen som leder. Solveig Vik Hofseth har vært med i utvalget siden våren 2017.

Hvem er du og hvilken klasse går du i?

Mitt navn er Solveig Vik Hofseth, er  22 år, kommer fra Vadsø og går i 2. klasse.

Hva fikk deg til å ville bli med i et utvalg?

Jeg ble oppfordret til å stille i et utvalg, og tenkte det hørtes spennende ut. Jeg får også mulighet til å bli bedre kjent med andre medstudenter. I tillegg er jeg glad i prosjektarbeid, så derfor ble karrieredagen et naturlig valg.

Hvilke fordeler ser du i å ha et verv i karrieredagsutvalget?

Den største fordelen er at man får mulighet til å ha direkte kontakt med sentrale aktører fra næringslivet. Man knytter dermed nettverk med disse og med andre studenter. Man får også god erfaring med å jobbe i team om samarbeide om et stort prosjekt. Det er også veldig sosialt.

Hva slags arbeidsoppgaver har du hatt så langt?

Det er litt forskjellig, men det er mye som går på å samarbeide med andre om forskjellige oppgaver. Jeg er koordinator, som vil si at jeg kommuniserer med mulige samarbeidspartnere.

Hva er den største utfordringen du har hatt?

Det at man må hive seg ut i de oppgavene man får, uten å helt vite hvordan man skal gå fram. For eksempel det å ta kontakt med bedriftene.

Hvilke egenskaper mener du er en fordel å ha for å ha et verv i Karrieredagsutvalget?

En må være strukturert i arbeidet som skal gjøres. En burde også være glad i å samarbeide, ettersom det er en del samarbeid. Ellers så må man like å være sosial.

Hvordan jobber dere i karrieredagen?

Det er ganske intenst i starten av høstsemesteret for å forberede dagen 26. oktober. Etter dette så er det mindre fram mot jul. På vårsemesteret blir det mer arbeid fram mot sommeren.

Hvordan tror du årets karrieredag vil bli?

Den kommer til å bli kjempebra! Vi har jobbet for at det skal bli attraktivt for studentene å komme. Vi kommer til å ha flere konkurranser hvor man kan vinne mange fine premier.

Vil du anbefale studenter til å dra på årets karrieredag, og hvorfor det?

Ja! Vil anbefale alle å dra på karrieredagen 26.10. Det er fordi vi kommer til å ha en super konferansier og en super foredragsholder. Det er også en super mulighet til å knytte kontakter med bedrifter, og man kan ta med CV til bedriftene.

http://www.karriereuia.no/

Av Tone Bardal, Hilde Malmin og Erland Bryde

white-background-2

Kristine Lunde – Informasjonsutvalget

14658253_1405804599460516_1017515506_n

Informasjonsutvalget jobber for at opplysninger og informasjon kommer ut til rett tid på de ulike mediene Mercurius er aktive på. Utvalget har også flere ulike oppgaver, som å ta bilder under arrangementene til Mercurius, samt publisering av de ulike spaltene du finner her på Mercurius sin hjemmeside. Kristine Lunde ble med i informasjonsutvalget tidlig i høst 2016. Her forteller hun om sine erfaringer så langt som utvalgsmedlem i informasjon.


Hvem er du og hvilken klasse går du i?

“Jeg heter Kristine Lunde, er 19 år, kommer fra Kvinnherad og går i 1. klasse.”

Hva fikk deg til å ville bli med i et utvalg?

“Jeg hørte mye positivt om det å være med i et utvalg, det at en kommer i kontakt med andre medstudenter og får en mulighet til å bidra med noe til studentforeningen.”

Hvilke fordeler ser du i å ha et verv i informasjonsutvalget?

”En får muligheten til å samarbeide med andre og bli kjent med medelever og bedrifter når en skriver spalter og tar bilder. Medstudenter er mulige fremtidige kollegaer, og bedriftene vi snakker med er mulige arbeidsgivere. Synes det generelt er en fordel at arbeidet i informasjon er variert slik at en får testet seg på flere områder.”

Ut i fra det du har erfart ved informasjonsutvalget til nå, hva har vært det morsomste å jobbe med?

“Jeg kom med i informasjon i høst, så har ikke fått vært med på alt enda. Har generelt vært morsomt og lærerikt å samarbeide med de andre i utvalget om å lage spalter. Var veldig gøy å lage film til spalten Mercurius Cribs.”

Hva har vært den største utfordringen så langt?

“Det å skrive spalter på en profesjonell måte samtidig som at det skal være morsomt og kjekt for andre medstudenter å lese. Har også tatt en del tid å bli kjent med hjemmesiden til Mercurius hvor vi publiserer spaltene.”

Hvilke egenskaper mener du kan være en fordel å ha for å være med i info?

“Det kan være en fordel at en er flink til å samarbeide, at en er sosial og utadvendt. Det er også det perfekte utvalget for de som er interessert i å skrive innlegg og ta bilder.”

Hvordan er arbeidet i informasjonsutvalget fordelt utover året?

“Hvert utvalgsmedlem får tildelt 3-4 spalter som en skal skrive og publisere på hjemmesiden til Mercurius i løpet av semesteret. Ved siden av dette må vi være til stede under ulike arrangementer arrangert av Mercurius for å ta bilder.”

Vil du anbefale andre medstudenter å bli med i et utvalg?

“Jeg vil absolutt anbefale andre å bli med i et utvalg! Det er veldig gøy, lærerikt, sosialt og en får god innsikt i det å samarbeide med mennesker utover det faglige.”

 
Skrevet av Sanna Haugane

okonomi_for_styremedlemmer_i_boligselskaper

Økonomiutvalget

ola2

Mercurius har vokst seg til å bli en meget stor studentforening med signifikante inntekter og omfattende forbruk. Det er dermed imperativt at foreningen har god kontroll og oversikt over totaløkonomien i Mercurius. Økonomiutvalget har store deler av ansvaret for nettopp dette, som innebefatter budsjettering, kontrollering, oppfølging, regnskapsføring, fakturering og betaling. Utvalget blir styrt av Jørgen med sine tre disipler. Vi skal stifte nærmere bekjentskap med en av hans disipler og få et innblikk i hvordan det hele går for seg. Jeg møter en trivelig kar fra Hvaler. Han heter Ola J. Gudevold, går i 1.klasse og er 21 år gammel.

Hva var det som tiltrakk deg ved Økonomiutvalget?
For meg var økonomiutvalget det mest aktuelle utvalget, med tanke på studiet vi går på. Erfaringen man får herifra er veldig relevant for arbeidslivet senere, da med fokus på det å blant annet budsjettere og føre regnskap. Jeg søkte flere utvalg, men det var Økonomi som var den store drømmen.

Hvor lenge har du vært medlem?
Jeg har vært medlem siden september 2014, tok den første sjansen jeg fikk og grep den!

Hva har vært dine oppgaver så langt?
Boligkjøperskolen til Nordea i september i fjor. Jeg var med markedføringsutvalget å kjøpe brus og samlet på kvitteringer. Ellers har det ikke vært så mye enda.

Føler du det er mye og gjøre i økonomiutvalget?
Nei, kunne gjerne hatt flere oppgaver å jobbe med.

Hvordan synes du innføringen i utvalget har vært?
Det har vært litt opplæring, fått et innblikk i hva som er blitt gjort tidligere og hvordan man skal registrere og lignende. Det er ikke veldig komplisert, men det er viktig at alt blir gjort på riktig vis.

Vil du anbefale andre å søke økonomiutvalget?
JA! Så absolutt! Som tidligere nevnt, er utvalget veldig relevant. Vi har et lite, men intimt utvalg, så man får mye og god kontakt med de andre kollegene i utvalget!

Trenger man noen spesielle kvalifikasjoner for å komme inn i utvalget?
Ikke nødvendigvis. Det er en fordel med gode excelkunskaper, men alt kan læres! Motivasjon og en strukturell natur er de beste kvalifikasjonene!

Hvordan er lederen din?
Erlend var en profesjonell ledertype, tok ansvaret veldig seriøst og ga oss medlemmer gode inngangsverdier. Jørgen har vært leder en kort stund, men han virker like lovende i mine øyne.

Kunne du tenke deg å bli leder for utvalget?
I utgangspunktet kunne det vært veldig interessant, men det er for tidlig å si nå. Vi får se om et års tid, det hadde vært spennende og lærerikt.

Har sammenslåingen med bachelor gjort det mer krevende for dere?
Ikke foreløpig, men mest sannsynlig vil dette gjøre funksjonen vår enda mer avgjørende. Det blir høyere krav til sponsoravtaler og forbruket vil jo følgelig øke. Det blir nok mer utfordrende, men en utfordring trenger ikke være krevende!

Skrevet av Fredrik Moe

Social media communication

Informasjonsutvalget

994118_10152383057945914_8842489003257296965_n

Du har kanskje lurt på hvor alle bildene og innleggene på sosiale medier som facebook, instagram og mercurius.no kommer fra? Vel, da får du svaret her! For at informasjon og nødvendige opplysninger skal komme ut til medlemmene av Mercurius er det viktig med et utvalg som har dette i fokus. Informasjonsutvalget består av 11 medlemmer og arbeider jevnt gjennom hele året for å skrive saker og spalter, samt legge ut bilder etter arrangementer for å glede og informere resten av «optimist-gjengen». Ett av medlemmene, som også er nestleder i sitt utvalg, skal fortelle mer om hvordan det er å være en del av info og hva som kreves.

Hvem er du og hvilken klasse går du i?
Jeg heter Line Iversen Ekrann, er 20 år og går i 2. klasse.

Hvor lenge har du vært med i informasjonsutvalget?
Jeg har vært med i utvalget siden januar 2014.

Hva har vært den morsomste oppgaven?
Det morsomste må være å skrive spalten Mercurius Cribs der man går på besøk til Mercurius-medlemmer som bor sammen, og å ta bilder på turene Mercurius arrangerer.

Hva har vært den største utfordringen?
Hvordan man skal skrive spaltene slik at de skal bli morsomme eller profesjonelle, og oppfattes best mulig av studentene kan være en utfordring. Og å fange de beste øyeblikkene med kameraet!

Største fordelene med å ha et verv i info?
For det første er man nødt til å samarbeide med andre i utvalget når man skriver noen av spaltene, som gjør at man knytter bedre kontakt med utvalget sitt. I tillegg får man komme i kontakt med andre medlemmer i Mercurius i forbindelse med spaltene og når man tar bilder, og med ansatte i bedrifter, som blant annet kan være en relevant arbeidsgiver for oss, når vi skriver spalten «Glimt fra næringslivet». Det er med andre ord veldig sosialt. Det er også en fordel at man har varierte arbeidsoppgaver som fordeler seg jevnt utover året, og at det er rom for å være kreativ.

Hvilke egenskaper kan det være en fordel å ha for å bli med i dette utvalget?
Det kan være en fordel å være sosial, kreativ, samarbeide godt med andre og ha interesse både for å skrive og ta bilder.

Vil du anbefale andre å bli med i et utvalg, hvorfor?
Jeg vil på det sterkeste anbefale folk å bli med i et utvalg. Det er veldig sosialt og man blir kjent med folk på tvers av trinnene. I tillegg er det lærerikt og en god erfaring å ta med seg videre. Man får masse igjen for å engasjere seg i Mercurius sine utvalg!

Hvordan er sjefen din?
Emilie er en kjempeflink sjef. Hun lar oss få de arbeidsoppgavene vi ønsker og oppfordrer oss til å komme med egne forslag og ideer til hva utvalget skal jobbe med. Hun gir også gode retningslinjer for hvordan arbeidsoppgavene skal utføres, gir gode svar hvis det er noe vi lurer på og gir oss raskt nyttig informasjon. I tillegg er hun en veldig søt og snill jente, og god å ha når det er limbokonkurranse på utvalgsfest!

Hva er ditt beste minne fra Mercurius/utvalget så langt?
De beste minnene er fadderukene, Danmarksturene og vors før utvalgsfest, der man blir bedre kjent med utvalget sitt.

Er det noe ved vervet som du tenker kan være nyttig i en jobbsituasjon?
Man må samarbeide med andre for å komme fram til hvordan arbeidsoppgavene skal løses og innrette seg etter frister for når spaltene og liknende skal være ferdige, som kan være noe nyttig i en jobbsituasjon.

Skrevet av Cathrine Grøgaard, medlem av informasjonsutvalget

2_bygg_19_web_1198-1_fullwidth

Fagutvalget

995071_10152199551691650_4959473896112433031_n

Det som er mest synlig for studentene er kanskje alle de ulike arrangementene til Mercurius, men bak all moroa arbeides det også for å opprettholde og bedre det faglige for økonomistudentene. Det er jo tross alt selve studiene våre som gjør at vi er medlemmer i Mercurius. Fagutvalget fungerer som et bindeledd mellom Handelshøyskolen ved UiA og økonomistudentene på skolen. Utvalget har 3 medlemmer, med Andreas som leder. Vi skal nå få høre mer om et av medlemmene, som etter Generalforsamlingen 13.11 ble valgt som utvalgets leder for 2015. På generalforsamlingen ble det også enstemmig vedtatt at bachelorstudentene skulle bli en del av Mercurius, noe som gjør at Fagutvalget nå har mange flere studenter å ivareta.

Hvem er du og hvilken klasse går du i?

Jeg heter Marte Birkeland Sandvoll, er 20 år og kommer fra Oslo. Jeg går i 2. klasse.

Hvor lenge har du vært i utvalget?

Jeg har vært med i utvalget siden januar 2014.

Hva er den morsomste oppgaven du har hatt?

Det må være da jeg fikk ansvar for å arrangere motivasjon- og casekveld i samarbeid med PwC, som ble avholdt 4. november. Kvelden startet med et motivasjonsforedrag holdt av HR Partner i PwC, Reidar Henriksen, hvor de 24 deltakende studentene fikk gode tips og råd for veien videre. Deretter fikk studentene en kort innføring i temaet revisjon, før de fikk tildelt en virkelighetsnær caseoppgave som skulle løses i grupper på 4. Arrangementet ble vellykket og jeg har fått gode tilbakemeldinger i ettertid.  Jeg synes dette har vært en lærerik prosess hvor jeg har fått muligheten til å være med å planlegge fra start til slutt. Det var gøy å se det endelige resultatet av arbeidet.

Hva er de største fordelene med å ha et verv i fagutvalget?

De største fordelene med å ha et verv i fagutvalget er å kunne bidra til at studentenes synspunkter blir hørt av ledelsen ved Handelshøyskolen UiA, og å kunne arrangere faglige arrangementer for studentene.  En stor fordel er også at man møter nye mennesker som påvirker hverdagen din.

Hvilke egenskaper kan det være en fordel å ha for å bli med i dette utvalget?

Man må tørre å ta initiativ, være engasjert og ha en god formidlingsevne.

Hva er den største utfordringen du har hatt?

Jeg har ikke hatt noen store utfordringer knyttet til de arbeidsoppgavene jeg har hatt til nå. Videre tror jeg det kan være en utfordring å komme frem til ulike temaer på seminarer og arrangementer som studentene kan relatere seg til og synes er interessant. Derfor er fagutvalget avhengige av innspill fra studentene.

Hvorfor vil du anbefale andre å bli med i et utvalg?

Fordi det er veldig sosialt og man knytter kontakter på tvers av klassetrinnene. I tillegg er det lærerikt og man får mange nyttige erfaringer. Det er viktig å engasjere seg!

Hvordan er arbeidet i fagutvalget fordelt utover året?

Vårsemesteret starter med at Årets økonomistudent skal kåres i samarbeid med PwC og fakultetet. Tittelen tildeles den økonomistudenten som skiller seg ut basert på forhåndsatte kriterier. Senere i vårsemesteret har det blitt arrangert et casebasert spill i samarbeid med Nordea, noe vi håper på å få til neste semester. På høstsemesteret arrangeres det casekveld med PwC. I forbindelse med det nye samarbeidet med Agdering ønsker vi å få til ulike seminarer eller foredrag fra eksterne forelesere, gjerne minst en gang hvert semester. Ellers har fagutvalget representanter på studierådsmøtene, som vanligvis avholdes to ganger om våren og ett om høsten.

Hva er lærdommen du tar til deg ved et verv i ditt utvalg, kan man ha nytte av i en jobbsituasjon?

I fagutvalget har jeg fått erfaring med å planlegge og koordinere et fagrelatert arrangement. I tillegg har jeg vært nødt til å kommunisere med ulike type mennesker for å løse de arbeidsoppgavene jeg har fått. Dette kan man ha nytte av både i studietiden og når man kommer ut i arbeidslivet.

Beste minne(r) fra Mercurius/ditt utvalg så langt?

De beste minnene fra Mercurius er fadderukene og Danmarksturen. Når det kommer til beste minne fra utvalget må det være casekvelden med PwC.

Skrevet av Line Iversen Ekrann, nestleder i Informasjonsutvalget

Markedsføringsutvalget

Så langt i semesteret har vi hatt mulighet til å delta på ulike happenings som bedriftspresentasjoner, Danmarkstur og ulike sportsarrangementer. Du lurer kanskje på hvordan dette blir finansiert og hvem står bak det hele? Takket være markedsføringsutvalget, som har som hovedoppgave å profilere Mercurius mot næringslivet, kan vi nyte godt av gode sponsoravtaler og samarbeid som de er med på å starte.
Vi skal bli litt bedre kjent med et av medlemmene i utvalget!

IMG_4896

Hvem er du og hvilken klasse går du i?
Mitt navn er Ole Kirkhus. Jeg er 23 år og går i første klasse.

Hvor lenge har du vært med i markedsføringsutvalget?
Vi hadde intervju for en liten stund siden og jeg har vært med helt siden store leder Audun Engen tok meg under sine vinger og ville ha meg med i markedsføringsutvalget.

Hva slags arbeidsoppgaver har du hatt så langt?
Så langt har vi prøvd å nå ut til forskjellige bedrifter og få de med på sponsoravtaler/samarbeid med studentforeningen. Har blant annet besøkt Pizzabakeren, Vestre Kiosk, Esso og Elkjøp. Har også gjort småting som å levere tilbake flasker som ble til overs etter arrangementer.

Hva er den morsomste oppgaven du har hatt?
Til nå er det å være i møte med daglig leder på Pizzabakeren i Torridalsveien. En så positiv og munter daglig leder skal man lete lenge etter. Det var utrolig gøy å møte noen som var skikkelig gira på samarbeid fra første sekund!

Hva er den største utfordringen du har hatt?
Mange av bedriftene man når ut til er ganske reserverte og vil helst ikke sponse eller ha noe slags samarbeid. Noen sier blankt nei, og da er det vanskelig å overtale de til å i det hele tatt høre på hva man har å si.

Hva er de største fordelene med å ha et verv i markedsføringsutvalget?
Det å besøke og bli litt kjent med mange bedrifter, og få se de på en litt annen måte enn vanlig. Man får et lite innblikk i hvordan bedrifter jobber i forhold til å reklamere seg lokalt og hvordan sponsingsbudsjetter ligger an i Kristiansand. Det er grei informasjon å ta med seg videre! En får i tillegg møtt mange bra mennesker og det er fin «CVmat».

Hvilke egenskaper kan det være en fordel å ha for å bli med i dette utvalget?
Ikke være redd for å snakke med folk! I tillegg er det nyttig å være god i Mercurius sine leker som vi har på utvalgsfesten. Vi er ikke mestere for ingenting!

Hvorfor vil du anbefale andre å bli med i et utvalg?
Det er gøy! Det er en veldig fin erfaring å få samarbeide med folk på tross av klassetrinn, og det er morsomt å gjøre studentforeningen bedre.

Hva fikk deg til å bli med i et utvalg, og hvorfor begynte du i akkurat dette utvalget?
Engasjementet til mine faddere i fadderuka fikk meg til å tenke på det. De er flinke folk og det virket som de virkelig koste seg med å være engasjert i Mercurius, så da ville jeg og det! Jeg tenkte markedsføring var et greit utvalg i og med at vi går på en økonomilinje og tenkte at her kunne det være noe nyttig å lære. I tillegg kjenner jeg Kristiansand ganske godt fra før og følte at jeg kunne bidra med noe i dette utvalget.

Hvordan er sjefen din?
Store leder Audun er positiv og flink. Han snakker bra for seg og er effektiv, noe jeg setter pris på. Det er gøy å jobbe under en bra mann som han.

Hva er ditt beste minne fra Mercurius/utvalget så langt?
Å vinne på utvalgsfesten. Vi la ganske hardt press på oss selv, men vi innfridde og er veldig fornøyde.

Skrevet av Sina Rønning Kirkerud, medlem av informasjonsutvalget