Velkommen hjem til Vegard og Mikkel!

thumb_IMG_0646_1024

Det er klart at årets første utgave av Mercurius cribs skal innledes med en pangstart, og vi har fått æren av å besøke to hjerteknusere uten like. Disse karene har kommet helt fra badebyen Drøbak i Akershus, og forvillet seg ned langs palmekysten til det glade Sørland. Mikkel og Vegard er barndomsvenner og bor nå sammen i Kirkegata, i Kristiansand sentrum. Mikkel er 22 år og bærer av jalapenosens effekt både på norsk og engelsk. Sterk og hot. Like kjekk i virkeligheten som på bilder, desverre opptatt. Vegard er også 22, det er ingen tvil om at vi har å gjøre med en storsjarmør uten like. Her blir alt fra potensielle svigermødre og til lærere bergtatt. Det er ikke for ingen grunn han kalles damenes Jens.

 

 

 

 

Vi entrer leiligheten i spenning og blir møtt av guttene iført det de beskriver som sitt favorittantrekk på hjemmebane, nemlig morgenkåpen. Rett innenfor dørstokken blir vi overveldet av duften av nystekt brownies og et fantastisk hyggelig håndskrevet påskekort.

thumb_IMG_0635_1024

Vi blir møtt i døren av to blide gutter med et håndskrevet påskekort i hånden.

thumb_IMG_0642_1024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er ingen tvil om at disse karene både er veltrente og aktive, de spiller nemlig både lacrosse og croquet. Lacrosseutstyret spottes ved andre øyekast (rett etter de kjekke guttene). Det er altså aktiv ungdom vi finner i Kirkegata.

thumb_IMG_0685_1024

Lacrosse sticksene er linet opp i gangen.

thumb_IMG_0688_1024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi blir geleidet inn i stuen hvor guttene tilbyr oss noe å drikke, før de går å skifter til noe mer presentabelt.

Hva er det beste med å bo akkurat her i denne leiligheten?
Begge er enige om at beliggenheten er leilighetens kremtopp. ”Den ligger rett i smørøyet, i nærheten av bysentrum med butikker og utesteder. I tillegg er treningssenteret og bymarka i Baneheia rett ved siden.” Sier Vegard

De er også enige om at størrelsen på leiligheten er veldig bra, og at balkongen er et stort pluss, hvor guttene kan sitte å nyte en pils i kveldssolen.

thumb_IMG_0668_1024

thumb_IMG_0672_1024

 

 

 

 

 

 

 

 

thumb_IMG_0657_1024

thumb_IMG_0662_1024

 

 

 

 

 

 

 

Funker det bra å bo sammen?
”Det funker helt optimalt” forteller Mikkel. De kjenner hverandre godt fra før og er veldig like på mange områder; ”Vi har eksempelvis veldig likt syn på hva som er ryddig og ikke”. Forteller Vegard.

thumb_IMG_0697_1024thumb_IMG_0700_1024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva er deres beste minne i leiligheten?
Guttene er enige om at de har mange gode minner i leiligheten, men vil trekke frem Palmesus-helgen hvor de fikk besøk av gode kompiser hjemmefra, da var det mye fest og moro.

thumb_IMG_0768_1024

thumb_IMG_0743_1024

Vegard syntes «Percebes» til middag var litt i spenstigste laget.

thumb_IMG_0733_1024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spiser dere ofte middag sammen?
”Nesten hver dag, vi kjøper alt sammen og deler det, og føler det går opp i opp” Sier de mens de utfyller hverandres setninger. Guttene har felles matbudsjett og samarbeider med matlagingen.

Hvem er husets matvrak?
”Det må nesten være meg” – sier en latterfull Mikkel. ”uten tvil” ler Vegard.

Hvordan er rollefordelingen?
”Mener du hvem som pitcher og hvem som catcher?” spøker Mikkel.
Guttene ler og avfeier spøken fort, før de blir enige om at Mikkel er handymannen. Begge bidrar til rydding og vasking av leiligheten hver søndag, som er deres faste vaskedag.

Etter noen runder med spørsmål og svar er det tid for å kaste seg over kaken, som har fristet oss under hele intervjuet hittil.

Guttene har dekket på med fint servise, og vi føler oss skikkelig ivaretatt av den gode oppvartningen.

thumb_IMG_0789_1024

Hanne får prøve seg på IQ-test leken. (Som er obligatorisk for alle som setter foten inn i leiligheten for første gang.)

thumb_IMG_0813_1024

Synne er fornøyd med plasseringen i sofaen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har det forlatt mange knuste hjerter fra denne leiligheten?
”Nei, vi føler vi behandler jenter på en god måte, så det håper vi ikke” er de enige om. 

Er det ofte vors/fest/nach her?
”Det har vært en del ettersom vi har god plass” sier Vegard. Guttene sier at de også ofte har besøk utenom fest, og verter ofte opp til fotballkamper eller kleinspiel dagen derpå.

Vi runder av besøket og takker for den varme gjestfriheten. Det er tydelig at Mikkel og Vegard har jobbet ekstra hardt for å få oss til å føle oss velkomne. Vi tar med oss det fine påskekortet og de mette magene, og håper på å få komme på besøk igjen. Det er liten tvil om at vi her har å gjøre med noen ekte sjarmører av noen kjernekarer.

Av Synne Sølland og Hanne Steinskog