Velkommen hjem til Stian, Daniel og Basit!

På en mørk og kjølig novemberdag bærer turen til Østerveien 45 for å besøke en leilighet med, tro det eller ei, sin egen Instagram-profil. Bygget er hvit og rent, og ganske nytt. Her, i bygg 45, finner vi tre blide karer fra Moss. Når vi, på toppen av tre trappeoppganger, ser døren med nummeret 22 hengt ved siden av, blir vi møtt av tre smilende gutter og den himmelske duften av nystekte brownies.

Hva er det beste med å bo i leiligheten?
”Nærme skolen” sier Daniel og Stian. Basit skyter inn med at leiligheten også er nærme treningssenteret Spicheren, hvor alle tre guttene trener. Det blir også nevnt at det passer bra at de ikke bor så langt fra byen.

Hvordan fungerer det å bo sammen?
”Det fungerer veldig bra å bo sammen. Vi er ganske like alle tre” sier de. og kjenner hverandre fra før av. Daniel og Basit gikk tidligere i samme klasse. ”Hjemme er han så godt som naboen min” nevner Daniel. Når vi spør hvor guttene er fra, blir Moss sagt samtidig av Stian og Daniel, men Basit nøler og sier til slutt ”Rygge”. Etter litt om og men (og protester fra Basit) blir vi enige om at alle tre guttene er fra Moss.
2015-11-03 16.14.32Basit nevner stolt at teppet på gulvet er veldig mykt og godt å ligge på.

Hvordan er rollefordelingen?
”Vi har ikke noen spesiell rollefordeling, men Stian er støvsugermaestro” sier Basit. ”Jeg er mamma, men ellers er alt ganske likt” nevner Stian og ler. De sier det ikke eksisterer noen fast vaskedag, men er enige om at det vaskes og ryddes når det trengs.

Hva er det sykeste som har skjedd i leiligheten?
Guttene svarer med at av det som kan nevnes uten å ødelegge noens gode navn og rykte, var det første helgen i leiligheten. Det ble holdt to vors som var ganske bra, og et nach, hvor det bare var de tre beboerne til stedet. Det ble forklart at de ikke kom seg inn på byen, grunnet at vorset ble for langt. De valgt da å heller dra tilbake til leiligheten og fortsette festen der. I løpet av denne kvelden klarte guttene å dra på seg to naboklager. ”Det var ikke deilig at naboene ringte på klokken 09 dagen etter.»

2015-11-03 16.17.332015-11-03 16.17.08 22015-11-03 16.15.52
På kjøkkenet finner du skatter som proteinpulver, en kjøkkenbenk med regnbuen i og brownie bakt i langpanne.

Har dere fått noen klager fra naboer?
Guttene ler i kor. ”Vi fikk som sagt to naboklager den kvelden vi hadde nachet.” De peker på veggene motsatt hverandre. ”En fra hver side”.
”Det var vårt første møte med naboene” innrømmer Stian.

Spiser dere ofte middag sammen?
Et ”njaaa” sprer seg mellom de tre. ”Det kan hende det skjer i helgene. Taco-fredag, og kanskje noen andre ganger litt inne imellom” sier de seg enige om.

Hvem er det største matvraket?
”Hm, vi er vel egentlig matvrak alle sammen” sier alle tre i kor. Vi er alle glad i mat, og spiser ganske likt. ”Basit spiser mest student-aktig” utbryter Stian og Daniel, ”og han er pizzakongen! Grandiosa er en slager” Basit tenker seg om og påpeker at da må Daniel være pastakongen. Stian erklærer seg selv som støvsugerdronningen, og de andre to nikker og er ganske så fornøyde med det.

Hender det at dere blir lei av hverandre?
Guttene ser på hverandre. ”Det har ikke skjedd frem til nå” sier Daniel etter en liten stund. De ser på hverandre og smiler. ”Det har gått overraskende fint å flytte sammen! Vi er naboer hjemme og har gått i samme klasse i mange år, og det å flytte sammen har vært veldig fint!”

Hva er bra/dårlig med leiligheten, og hvilket rom er best?
”Vi tenkte faktisk over dette spørsmålet før dere kom” sier Daniel. ”Det som er bra med den er at den er nærme både skolen og Spicheren; det treningssenteret vi trener på. I tillegg er den helt ny, og har en stor terrasse vi kan bruke når det er fint vær. Vi skulle gjerne gått ut dit nå, men jeg tror ikke dere har lyst til det”. En mørkegrå himmel åpner seg utenfor verandadøren, så vi takker pent nei. ”Har dere konkludert med hvem som har det beste rommet?” spør vi. ”Det må være Stian”, konkluderer Basit! «Han har det største rommet med den beste planløsningen”. Vi får en omvisning på de tre rommene, og er enige i at Stian har trukket vinnerloddet. ”Det eneste negative med denne leiligheten er at det er nærme naboene og mer lytt enn det vi hadde trodd!” De tre guttene virket ikke så fornøyde med akkurat dette.

2015-11-03 16.19.012015-11-03 16.20.592015-11-03 16.16.302015-11-03 16.21.212015-11-03 16.21.58
Stian (øverst, venstre) vinner kampen om beste rom, Daniel (øverst høyre og nederste midt og høyre) vinner kampen om rom med dårligst planløsning (men imponerende tyggis-kunst!) og Basit (nederst venstre) vinner kampen om sterkest belysning.

Hva gjør dere mest i leiligheten?
”Netflix!” utbryter Daniel. ”Men ikke noe chilling, hehe. Vi bruker veldig mye tid på serier” ler de. ”Vi har også brukt litt for mye tid på Jodel. Det har gått litt over styr. Økonomielevene fikk gjennomgå fordi vi hadde hengt ut økonomilæreren i BE-110”, guttene smiler og sier seg enige i at Jodel er ganske morsomt.

Stian reiser seg plutselig og løper ut på kjøkkenet. De har bakt en brownie i den anledning at vi kommer, og guttene, som ikke har bakt brownie i leiligheten før, innser at kaka er brent langs kantene. Vi ville nok ha holdt historien om at kaken ble kjøpt inn 15 min før vi kom for oss selv, og latet som det var planlagt, men vi er veldig fornøyde med det de disker opp med. Stian kommer med et kakestykke på en tallerken til hver av oss, og vi syns begge at den er ganske så god. 

2015-11-03 16.23.302015-11-03 16.23.10
Guttene er heldige nok til å ha en egen balkong med en utsikt som gir dem full oversikt over når alle bussene til Universitetet går.

Hva er i kjøleskapet deres?
”Faktisk bare mat!” sier Daniel. ”Og en champis”, legger Basit ganske fornøyd til.

2015-11-03 16.45.40
Har dere et felles motto?
”Følg oss på osterveien_5og40 på instagram! Vi har fått et godt samhold gjennom insta” sier guttene og smiler.

Ett intervju, en omvisning, flere bilder og et browniestykke senere, takker vi for oss. De geleider oss ut døren; og vi er fornøyde med en veldig hyggelig ettermiddag.

 

Av Kathrine Wallevik og Karoline Emilie Narvesen