Velkommen hjem til "Krilene"/"Helina"

Likedannet med introen til årets første cribs, avslutter vi vårens siste cribs med et pang. Mercurius cribs introduserer Helene Johansen og Kristina Ågedal.

IMG_1869Kristina Ågedal er 21 år og kortreist vare fra Mandal som regjerer på delvis hjemmebane. 23 år gamle Helene Johansen er fra Trondheim og har reist langt og lengre enn langt, klar for å ta Sørlandet med storm.I Bipseveien 1 blir vi møtt av to glade jenter som gir oss en fin velkomst inn i den velduftende leiligheten deres. Kristina og Helene har bodd her siden Januar og har ingen intensjon om å flytte før de er ferdige med bacheloren.

Hvordan og når ble dere kjent?
Kristina forteller at ”Vi ble kjent litt gradvis fordi vi ble single på likt tidspunkt og var i en vennegjeng hvor alle hadde kjæreste. Det endte med at vi var mye sammen ut på byen og videre så hverandre på skolen”. ”Vi blir ofte blandet om hvem som er hvem og enkelte syntes vi likner, men det er kanskje fordi vi har samme type stil og er like som typer” er de enige om.

 

 

Hva er det beste med leiligheten?
Det er veldig deilig at den har masse vinduer som slipper til masse lys” sier jentene. De blir enige seg i mellom at leilighetens prima plass er balkongen som har sol hele dagen ”Her om dagen lå vi og solte oss til kl 20 på kvelden” Sier Kristina. ”Det var helt fantastisk” fullfører Helene.

IMG_1831

IMG_1828

 

 

 

 

 

 

 

 

Funker det bra å bo sammen?
De sier seg fort enige i dette. Vi hjelper hverandre hvis den ene har en litt mer hektisk periode enn den andre. ”Kristina jobber i Nordea” sier helene, og ”Helene jobber som hjelpelærer” Fortsetter Kristina. I tillegg har de begge en svært aktiv stilling i Mercurius som er tidkrevende på hver sin måte/periode.

Selv om paret gir inntrykk av å leve problemfritt sammen, får vi likevel vite at dialektforvirring ikke er et ukjent fenomen. Uttrykk som ”vadder og splitta” sier Kristina at er ukjent for Helene, ”ord og uttrykk som er helt naturlig for meg, har Helene til tider aldri hørt om” sier Kristina. Det virker som at de begge syntes det er gøy med litt dialektmisforståelser i samboerskapet.

IMG_1834

IMG_1838

 

 

 

 

 

 

 

 

Har det vært mange erobringer i leiligheten?
”Noen i og noen utenfor” Sier Helene. ”Ulempen med å bo her er at det er et stykke hjem fra byen. Fordelen er at man kan da sove hos andre. Igjen er det også litt dumt ettersom det blir en lang walk of shame tur hjem”. Ler Kristina.

Vi får en omvisning på rommene og rundt om i leiligheten

Helene sitt rom:

IMG_1847IMG_1842

 

 

 

 

 

 

 

Kristina sitt rom:

IMG_1853

IMG_1855

 

 

 

 

 

 

 

Hvem er flinkest kokk?
”Vi lager for det meste maten sammen hvis vi først spiser middag” sier Helene. ”Vi er mye på skolen og tilbringer mye tid der, så det er ikke alltid vi har tid til å lange middag”. Det som er greit er hvis den ene har en hektisk dag så kan den andre lage middag sier Kristina.

IMG_1835

IMG_1839

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste minne i leiligheten? De begge bryter ut i latter. ”Da Helene sovnet i vedboden må vel være en sikker vinner” ler Kristina og ser på Helene. De viser oss et relativt slitent bøttekott hvor Helene sovnet etter en lang kveld på byen.

IMG_1857

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvem roter mest?

”Vi er begge ganske ryddige, vi liker ikke å ha smuler på kjøkkenbenken og annet rot” sier de seg enige i.

Hvem er handywoman i huset?
”Det kommer an på” sier Helene. ”Helene kan være ekstremt klønete på rare ting. Hun kan plutselig miste en kaffekopp i bakken helt ut av det blå”. Helene sier seg enig og de begge ler. De konkluderer med at de begge er like handy.

Vi takker for oss og turer tilbake til vår egen crib. Inntrykket vi sitter igjen med etter å ha fått komme på besøk til selveste ”Helina” ”Krilene”, er helt supert.

Det er tydelig at disse jentene er aktive på alle områder, de er målrettede og på vei mot toppen. Parallelt med dette kan en kveld eller to i uken ende opp i bøttekottet, eller på overnatting ettersom de tar seg tid en god fest.

 

Skrevet av: Synne Sølland