Velkommen hjem til Anne Line, Kristine og Sofie!

En mørk og kald kveld i oktober kom vi fram til et stor grå bygning. Tre ukjente navn stod på ringeklokken. Disse var vel ikke de vi skulle møte? En søt, kjent stemme hilser og åpner inngangsdøren for oss. Når vi omsider famler oss opp trappene til leiligheten, står tre smilende jenter i døra og sier «hei, så fint dere kom! Vi har laget vaffler», og vi føler oss trygge i deres gjestlighet.

 

1.Hva er best/dårligst med huset, og hvilket rom er best?
Alle jentene sier seg raskt enige i at stua definitivt er det beste rommet i leiligheten. «Vi har en sofa hver, så vi har faste plasser» forklarer jentene. Det er i tillegg veldig praktisk å ha to dusjer når de er tre som bor sammen. Kristine er også veldig fornøyd med at de endelig har oppvaskmaskin, for det hadde hun ikke der hun bodde i fjor. «Det som ikke er fullt så bra med leiligheten må være alle småting som ikke funker til tider, men det er ikke store greier», sier Sofie. Anne Line og Kristine brukte 2 uker på å finne ut hvordan oppvaskmaskinen fungerte, og Kristine lærte det bort til Sofie nå nylig. «Også er det dritvarmt her», ler Sofie. «Vi gleder oss til vintern!»

cribs

2.Hvordan er beliggenheten?
«Beliggenheten er rett og slett perfekt og helt fantastisk», sier Anne Line, Sofie og Kristine fornøyde. Jentene bor i et koselig leilighetskompleks øverst i markens, noe som gjør at de bor i nærheten av Baneheia, alt utelivet, og ikke minst alle de forskjellig matbutikkene. Alle forklarer at sistnevnte er viktig, siden de er flittige brukere av mattilbud-appen. «Jeg har ikke sjekket mattilbud-appen enda!» ler Sofie og alle tre tar opp mobilen for å sjekke hva som er nytt.

 3.Hvordan er det å bo sammen og hva gjør dere mest når dere er hjemme?
«Ser på TV!» utbryter alle samtidig og begynner å le. «Vi elsker å bo sammen, det er helt supert å bo med venner. Det er alltid noen som passer på», er alle enige i. «Jeg føler meg elsket», smiler Kristine. «Jeg var alene her forrige helg, og det var skikkelig rart», sier Sofie. «Det er koseligst når alle sammen er hjemme».
En ukentlig tradisjon er at alle samles hver mandag, onsdag og søndag for å se på Farmen. «Det er en veldig viktig aktivitet! Det var nesten krise da jeg nesten gikk glipp av det forrige uke», forteller Kristine.

IMG_2156

4.Hvordan er rollefordelingen?
Jentene kommer frem til at rollefordelingen i huset er ganske lik, og at de ikke har noen spesielle fordelinger. Alle hjelper til og passer på. Etter hvert kommer de likevel på at Sofie og Kristine er litt mer morgenfugler enn Anne Line. «Sofie er også alltid den første til å lete etter en bruksanvisning», sier Kristine og syns derfor det er litt rart at hun ikke skjønte Tv-en i begynnelsen. Kristne fant en gang Sofie på jakt etter bruksanvisningen til tørketrommelen. Denne fant hun til alles glede, slik at de endelig fikk brukt tørketrommelen.

IMG_2149

5.Hvordan er forholdet til naboene? Noen naboklager?
«Oj, hehe», ler alle tre. Sofie forteller om en sur mail de fikk etter et vors de hadde tidligere i semesteret, der en nabo hadde klaget på at de måtte lære seg husreglene i borettslaget. «Styreformannen i borettslaget er ikke så fornøyde med oss» forteller Kristine og legger til at styreformannen også er deres nærmeste nabo. «Men det er på bedringens vei nå da, tror vi» smiler jentene og sier de jobber med saken. «Vi visste ikke hvor lytt det var, vi levde i god tro», ler Kristine.

 6.Hva er det sykeste som har skjedd i huset?
«Hehe, det kan ikke skje så mye sykt når vi bor i en blokk med mange pensjonister» ler jentene og refererer til naboklagene de fikk da de hadde vors.
En gang i fadderuken hadde de et nach, som endte med den første huskrangelen i bokollektivet. Sofie hadde fått strengt beskjed av Anne Line og Kristine om at det ikke skulle være nach, men av en eller annen grunn kom hun allikevel hjem med en liten gjeng. Sofie ringte på i ett sett, og da klikket det for Anne Line som hadde ligget og sovet, og det smalt i dørene. «Jeg skjønner ikke hvordan jeg klarte å sove gjennom den første huskrangelen», ler Kristine. Det var selvfølgelig god stemning dagen etterpå, og de ler mye av denne hendelsen enda.

7.Hvem er flinkest til å lage mat?
Når dette spørsmålet kommer opp klarer ikke jentene å bli helt enige. Kristine mener det er Sofie, noe Sofie ikke er enig i, og mener det er de to andre. «Sofie lager alltid mat fra bunnen av, og bruker oppskrifter», sier Kristine og forklarer at det er en av grunnene hun syns Sofie er så flink. «Hun er kreativ og bruker det hun har». «Kristine er kjent for lompepizzaene sine, de er veldig gode», sier Anne Line.

vafler

8.På hvilket område er dere mest forskjellige?
«Syns i grunn vi er ganske like jeg», sier Kristine etterfulgt av en lang stillhet. Alle tenker så det knaker. «Syns bare vi er veldig like i grunn, vi gjør jo de samme tingene», stusser Sofie på. Etter enda en tenkepause kommer jentene opp med noen forslag til ulikheter. «Sofie gjør alltid ting veldig fort og effektivt», sier Kristine som selv mener hun surrer litt mer med tiden. «Jeg står alltid opp senest», sier Anne Line og legger til at hun også er litt surrete og alltid har noe hun ikke finner, som for eksempel nøkler. Enkelte ganger har også Anne Line måtte være igjen på byen fordi hun har glemt å ta med seg husnøklene ut. Kristine legger også til at Anne Line er den i leiligheten som er mest opptatt av nyheter og hva som skjer rundt i verden, som for eksempel statsbudsjettet. «Men vi leser jo VG da», sier Sofie til Kristine.

9.Hvordan er denne leiligheten i forhold til andre leiligheter dere har hatt tidligere?
«Det er mye varmere!» bryter Kristine ut, og Sofie er veldig enig. «Og det er nesten ingen edderkopper her» sier Anne Line som hadde besøk av veldig mange der hun bodde i fjor. Hittil har jentene kun hatt to. «Jeg fant en på do en natt, så jeg drepte den og la et håndkle over så Sofie kunne ta den bort», ler Kristine og ser på Sofie som himler med øynene.
«Beliggenheten er også mye bedre nå, for nå har vi balkong og stor takterrasse», sier Sofie. «Vi har også noen greie naboer som har fått en supersøt valp som det er såå koselig å kose med», sier Kristine. «Det eneste som er litt dumt er at vi ikke kan ha vors. Da må vi i så fall være veldig stille», sier Anne Line.

10.Hva er husets hemmelighet?
«Det må være trafikkskiltet oppå skapet til Sofie», sier Anne Line. «Ja, jeg aner ikke hvordan det kom dit, jeg fant det helt tilfeldig», ler Sofie. «Sykt random, det må ha vært noen som har stjålet det og lagt det der». De vurderer å selge skiltet på eBay.
En annen morsom hemmelighet de deler med oss er den beryktede bananen i spicheren-sekken. Anne Line forteller at hun hadde glemt å ta ut en banan fra sekken før hun dro på sydentur tidligere i høst. Da hun kom tilbake igjen var den så ekkel at hun bare satt hele sekken utenfor døren. «Det var så ekkelt at jeg ikke orket å gjøre noe med det..», ler Anne Line. Der ble sekken stående en lang stund. «Den må i hvert fall ha stått der i en måned», forteller Sofie. Heldigvis hadde den blitt kastet før vi kom på besøk.

11.Hva er det beste minnet fra leiligheten?
«Det må være da vi hadde nacho-kveld en av de første dagene i fadderuken», sier Anne Line. «Da spiste vi sammen alle tre, laget guacamole og hadde jalapeños til». «Det var veldig koselig» sier Kristine og Sofie seg enige i, og påpeker at det er noe de burde gjøre oftere.

12.Tilslutt, har dere et motto for huset?
«Hvor er det nach?»

IMG_2145

Skrevet av Solvor og Anine