Robin Nygaard - Deloitte

Robin Nygaard ny

Navn: Robin Nygaard
Alder: 23
Utdannelse: 4. År Øk. Styring Master
Beskriv deg selv med 4 ord:  målrettet, treningsnarkoman, utadvendt, spontan

Arbeidsgiver: Deloitte
Stilling: Intern Audit & Advisory

Hvorfor søkte du på denne stillingen?
Det var veldig mange grunner til at jeg søkte internship hos Deloitte. For det første var det en gyllen mulighet til å ”tjuvstarte” min karriere ved å få en god erfaring på et tidlig tidspunkt. Det er vanskelig å vite hva revisoryrket består av med mindre man har vært der selv, derfor ønsket jeg et innblikk i dette yrket for å se om dette passet for meg. Det er heller ikke til å stikke under en stol at et internship tar seg godt ut på CVn, samt at lønna kommer godt med for en student!

Hvilke arbeidsoppgaver fikk du?
Internshipet varte i 4 uker, hvorav 1 uke var kurs. Kursene hadde jeg sammen med to andre interns og andre nyansatte hos Deloitte. Det var kjempesosialt samtidig som vi lærte mye på kort tid, og det var heller ikke feil at man fikk mye god mat og drikke underveis. Når kurset var gjennomført ventet 3 uker med arbeid ute hos diverse klienter. Jeg følte meg veldig prioritert som intern; jeg fikk være med på de største og mest spennende klientene. Oppgavene var mange og varierte, og bestod i å revidere på lik linje med andre ansatte – selvfølgelig med god oppfølging hele veien. Under årsoppgjøret er målet å ”godkjenne” regnskapet for året som har gått uten vesentlige avvik. Oppgavene var i utgangspunktet ganske ”basic”, men etter hvert som jeg lærte fikk jeg stadig nye og mer krevende utfordringer. Læringskurven var mildt sagt bratt!

Føler du selv at du fikk ansvar og gjorde en innsats som faktisk betydde noe for bedriften?
Før internshipet visste jeg ikke hvor mye ansvar og egne oppgaver jeg skulle få i og med at jeg bare skulle jobbe i 4 uker. Allerede dag 1 ute hos klient fikk jeg arbeidsoppgaver som jeg selv stod ansvarlig for å gjøre på en god måte, men hele tiden med god hjelp fra teamet. Det var utrolig gøy å føle at jeg faktisk leverte en tjeneste, at mitt arbeid bidro til at teamet kom i mål. Deloitte fakturerte klienter på bakgrunn av mitt arbeid, noe som virket  kjempemotiverende for meg. Hos Deloitte får man muligheten til mer krevende arbeidsoppgaver og ansvar om man ønsker det, slik at man blir utfordret hele veien og lærer mest mulig.

Kan du fortelle om en sterk utfordring/det skumleste du har gjort under internshipet?
Revisorer sitter på mye kompetanse, og man merker fort at klienter lytter til det en revisor har å si. Det var en del situasjoner hvor jeg hadde samtaler med regnskapssjefer og utfordret de på ting de kunne gjøre bedre (ganske kult for en fersking som egentlig ikke har kompetansen). Det var jo litt skummelt, men samtidig utrolig gøy å utfordre ledere på finansavdeling hos klient basert på feil jeg hadde oppdaget, uten å ha noen fra teamet mitt med meg. Selv om jeg hadde nok med å henge med i svingene på disse samtalene og samtidig var litt nervøs, var det sinnsykt kult.

Hvor relevant var studiene i forhold til arbeidsoppgavene dine?
Studiene var relevant til en viss grad. Forståelse av regnskap, balanse og relevante begreper var kanskje det jeg fikk mest bruk for. Men mest av alt føler jeg at studiene mine har lært meg mye om meg selv, om hvordan jeg lærer og hvordan jeg bør gå frem for å gjøre det best mulig. Selvfølgelig er det mange fag man aldri direkte får bruk for, men en forståelse av fagområdet som helhet var viktig.

Hvordan var det sosiale?
Kulturen og miljøet i Deloitte er helt fantastisk. På team var jeg omringet av unge mennesker, mange nyutdannede og jeg trivdes kjempegodt. Det er mye man kan ta del i om man ønsker; for eksempel fotball, turer, ski-kurs og mye mer. Fredagspils og lønningspils er et utstrakt fenomen som praktiseres i stor grad. Jeg fikk også være med på Quarten som er en kvartalsfest. Her hadde vi vinkurs, god mat og mye godt øl som gjorde at stemninga tok ganske av utover de sene kveldstimene. Revisorer og rådgivere på dansegulvet med DJ som styrte musikken, det føltes veldig som en fest blant studenter.

Du har fått en smakebit på arbeidslivet – beskriv det på godt og vondt:
Godt: Lønn, læring, sosialt, erfaring, maten i kantina, nye kretser og kontakter, ”voksenfølelse”, helgefølelse.
Vondt: Tidlig opp, stryke skjorter, altfor mye kaffe.

Har du noen råd til nåværende Mercurius-medlemmer mtp. fremtidig karriere?
Det beste rådet jeg kan gi alle er å søke internship, det er virkelig en kickstart på karrieren. Selv om nåløyet er trangt så får man god erfaring var intervjuprosessen som er lik den for fulltidsansatte. I tillegg får man kontakter og blir lagt merke til blant potensielle arbeidsgivere. Kjør på, ta sjansen!

Har du noe annet å tilføye?
Jeg vil bare takke Deloitte for muligheten – jeg lærte mer på 1 måned hos Deloitte enn 1 år på skolen. Hvis noen tenker seg å søke internship til høsten så må de bare spørre meg om dere lurer på noe, eller eventuelt vil ha noen tips! J

Author:

The author didnt add any Information to his profile yet