Robin i Brisbane, Australia

Etter at det ble klart at skolesemesteret høsten 2013 skulle tilbringes i Australia gikk ting veldig fort. Allerede 2. juli gikk flyet sørover! Fordelt på 3 fly, med mellomlandinger i London og Singapore, gikk turen til Brisbane smertefritt. Rundt 30 timer etter at jeg satte nesen mot den andre siden av kloden var jeg trygt ankommet mitt nye hjem for det neste halvåret. Skolestart var satt til 15. juli og jeg hadde på forhånd funnet meg et sted å bo, Urbanest Student Accommodation. Studentboligene var fantastisk plassert i bydelen South Bank. Selv om Urbanest ikke er det billigste og rensligste stedet er jeg uten tvil glad jeg valgte å bo akkurat her. Jeg hadde eget soverom og bad, mens kjøkkenet ble delt 4 andre internasjonale studenter. Med hundrevis av studenter rundt deg og mengder med sosiale opplegg var det fantastisk enkelt å få seg nye venner og bekjente. Et lite tips for bosted er å gå innom skolens accommodation service. Her hjelper de deg med å finne bolig, samt at man kan få diverse rabatter som kan utgjøre store summer.

Brisbane er hovedstaden i delstaten Queensland og er den tredje største byen i Australia med sine 1,8 millioner innbyggere. Byen ligger fantastisk til langs østkysten av Australia, med nærhet til områder som Byron Bay, Gold Coast, Moreton Island, Surfers Paradise og Fraser Island. Den offentlige transporten var overraskende bra. Billige priser, mange avganger og store utvalg var en drøm for reiselystne. Da aktivitetene i Brisbane er litt begrenset er det mange som tar seg turer utenom den innlagte ferieuken som er i oktober. Skal man rekke med alt man ønsker å oppleve gjelder det å planlegge godt! Seiling i Whitsundays, dykking i Great Barrier Reaf og turer i diverse reinskoger er bare noen av alle de utrolige opplevelsene man bør rekke med under oppholdet. For de som ikke har dykkersertifikat er dette ikke noe problem da det blir arrangert en rekke turer hvor man har introduksjonskurs. For de som ønsker å ta et sertifikat anbefales det på det sterkeste å gjøre dette i Great Barrier Reaf. Det er mange ulike tilbydere og pakkeløsninger, og en av dem er Pro Dive Cairns. De leverte et 5-dagersopplegg som overgikk alle forventninger og er nok det beste jeg noen gang har meldt meg på! Fallskjermhopping er også en ting som passer godt å gjøre i Australia. Å hoppe ut fra et fly på 4000 meters høyde med utsikt over noen av verdens beste strender er noe som absolutt bør oppleves.

Strand

De kveldene man ikke har satt av til skole og reising blir ofte brukt på byen. Utelivet er mangfoldig og tilbyr noe for en hver smak. Prisene varierer også mye, men det er ofte gode rabattmuligheter og tilbud hver uke. Prisene på alkohol er generelt sett en del lavere enn i Norge, samtidig som det er billig å ta seg hjem med taxi. Dette fører gjerne til at man drikker litt ekstra…

Den kunstige stranden som er plassert i bydelen South Bank blir ofte besøkt, gjerne på søndagene. Det er fantastisk å ha en strand 5 minutter unna leiligheten, selv om det kan være trangt om plassene. Dette er kanskje ikke så rart når den lille stranda er det eneste nærliggende området som tilbyr bading i solsteken.  Det er ofte blå himmel og varme dager, noe som egentlig er forventet utfra forventningene man har satt seg før avreise. Det er generelt lite nedbør utenom sommeren, men når det først regner så kommer det store mengder på kort tid. Dette gjør at det ofte er veldig tørt og man får høre om diverse skogbranner som herjer rundt omkring i landet. Man setter etterhvert litt pris på de nedbørsdagene man får.

Fraser Island

Det er en rekke forskjellige universiteter i Brisbane. Queensland University of Technology (QUT) er et av de største med sine 40 000 studenter fordelt på de 3 campusene Gardens Point, Kelvin Grove og QUT-Caboolture (ligger i byen Caboolture). Det går gratis buss mellom de ulike områdene, noe som gjør det mindre problematisk om man har forelesninger på ulike campus.

Etter som skoleukene går merker man fort at arbeidsmengden er en del større enn det man vanligvis har på UiA. For min egen del startet det tidlig opp med lørdagsquizer som skulle utgjøre deler av sluttkarakterene i fagene. Å møte opp 1 time annenhver lørdag for å ha en quiz høres kanskje ikke så ille ut, men når de fleste andre drar på stranda slites det litt ekstra på motivasjonen. Midtveiseksamener og prosjektoppgaver utgjorde også deler av sluttkarakteren i faget, noe som gjorde at man jobbet hardt og jevnt gjennom hele semesteret. Var man heldig kunne man allerede ha bestått noen av fagene før eksamensperioden begynte. Eksamensperioden strekker seg over 2 intensive uker, hvor man kan få opptil 2 eksamener på samme dag. Er du heldig/uheldig kan du ha alle eksamener den første uka og dermed få en ekstra ferieuke.

Dykking GBR

Alt i alt har overgikk dette semesteret alle forventninger. Jeg sitter igjen med fantastiske minner, gode venner spredt omkring hele verden og en større faglig kompetanse. Jeg håper de fleste av dere benytter de utvekslingsmulighetene dere får, det kommer til å være verdt hver eneste krone!