Økonomiutvalget

ola2Mercurius har vokst seg til å bli en meget stor studentforening med signifikante inntekter og omfattende forbruk. Det er dermed imperativt at foreningen har god kontroll og oversikt over totaløkonomien i Mercurius. Økonomiutvalget har store deler av ansvaret for nettopp dette, som innebefatter budsjettering, kontrollering, oppfølging, regnskapsføring, fakturering og betaling. Utvalget blir styrt av Jørgen med sine tre disipler. Vi skal stifte nærmere bekjentskap med en av hans disipler og få et innblikk i hvordan det hele går for seg. Jeg møter en trivelig kar fra Hvaler. Han heter Ola J. Gudevold, går i 1.klasse og er 21 år gammel.

Hva var det som tiltrakk deg ved Økonomiutvalget?
For meg var økonomiutvalget det mest aktuelle utvalget, med tanke på studiet vi går på. Erfaringen man får herifra er veldig relevant for arbeidslivet senere, da med fokus på det å blant annet budsjettere og føre regnskap. Jeg søkte flere utvalg, men det var Økonomi som var den store drømmen.

Hvor lenge har du vært medlem?
Jeg har vært medlem siden september 2014, tok den første sjansen jeg fikk og grep den!

Hva har vært dine oppgaver så langt?
Boligkjøperskolen til Nordea i september i fjor. Jeg var med markedføringsutvalget å kjøpe brus og samlet på kvitteringer. Ellers har det ikke vært så mye enda.

Føler du det er mye og gjøre i økonomiutvalget?
Nei, kunne gjerne hatt flere oppgaver å jobbe med.

Hvordan synes du innføringen i utvalget har vært?
Det har vært litt opplæring, fått et innblikk i hva som er blitt gjort tidligere og hvordan man skal registrere og lignende. Det er ikke veldig komplisert, men det er viktig at alt blir gjort på riktig vis.

Vil du anbefale andre å søke økonomiutvalget?
JA! Så absolutt! Som tidligere nevnt, er utvalget veldig relevant. Vi har et lite, men intimt utvalg, så man får mye og god kontakt med de andre kollegene i utvalget!

Trenger man noen spesielle kvalifikasjoner for å komme inn i utvalget?
Ikke nødvendigvis. Det er en fordel med gode excelkunskaper, men alt kan læres! Motivasjon og en strukturell natur er de beste kvalifikasjonene!

Hvordan er lederen din?
Erlend var en profesjonell ledertype, tok ansvaret veldig seriøst og ga oss medlemmer gode inngangsverdier. Jørgen har vært leder en kort stund, men han virker like lovende i mine øyne.

Kunne du tenke deg å bli leder for utvalget?
I utgangspunktet kunne det vært veldig interessant, men det er for tidlig å si nå. Vi får se om et års tid, det hadde vært spennende og lærerikt.

Har sammenslåingen med bachelor gjort det mer krevende for dere?
Ikke foreløpig, men mest sannsynlig vil dette gjøre funksjonen vår enda mer avgjørende. Det blir høyere krav til sponsoravtaler og forbruket vil jo følgelig øke. Det blir nok mer utfordrende, men en utfordring trenger ikke være krevende!

 

 

Skrevet av Fredrik Moe