May Helen Danielsen

 

Skjermbilde 2018-03-13 kl. 19.43.55

Navn: May Helen Danielsen

Alder: 25

Hjemby: Søgne

Hvordan vil du beskrive deg selv?

Jeg er en nysgjerrig pratemaker som lever for å prøve meg på ting jeg absolutt ikke kan.

Driver du med noen aktiviteter ved siden av studiet?

I tillegg til å være økonomistudent, så holder jeg på med å fullføre en mastergrad i Samfunnskommunikasjon ved UiA. Det er en del jobb å ta to studier samtidig, men jeg liker å ha det travelt.

Hva er din favorittmat?

Jeg er ikke særlig kresen når det kommer til mat, men blir spesielt glad hvis jeg får muligheten til å spise italiensk.

Har du et skjult talent?

Jeg er veldig flink til å synge, men dette talentet er så skjult at ikke en gang jeg er klar over det.

Hva er det beste med å studere i Kristiansand?

Jeg liker veldig godt å studere i Kristiansand fordi da har jeg alt jeg trenger innenfor rekkevidde. Dette er kanskje ikke den største byen i landet, men Kristiansand gir likevel et preg av å være en storby fordi alt er så sentralt og innen gåavstand.

Hva er det best minnet så langt i studietiden?

Det beste minnet så langt er definitivt å være utvekslingsstudent på Hawaii Pacific University. Det utveksler folk fra store deler av verden til Hawaii, så man blir godt kjent med studenter fra hele verden. Alle var utrolig snille og imøtekommende med sin «aloha-spirit», og det var lett å bli kjent med nye folk. Jeg anbefaler virkelig alle å ta et utvekslingsår!

Hva er ditt favorittsted på skolen?

Plenen på sommertid. Ingenting er koseligere enn å sitte ute i varmen og skravle med andre medstudenter om planene vi har for sommeren.

Favorittsted i Kristiansand?

Skjærgården på sensommeren, for da kan man gå ut med båten og lyse etter krabber! Det er utrolig spennende å lyse etter krabber etter solnedgang. Det er alltid litt skummelt å plukke de første, men så går det greit. Hvis du er en av dem som flyttet hit for å studere, har aldri lyst etter krabber før og har lyst på et ekte sørlandsminne, så ta tak i nærmeste sørlending og be han eller henne om å ta deg med. Du kommer ikke til å angre – lover!

Har du et (eller flere) forbilder?

Her burde jeg kanskje ha svart Mor Teresa eller Erna Solberg, men mitt største forbilde har alltid vært mamma. Det var hun som lærte meg at det kan fort bli vanskelig å nå målene man setter seg hvis man ikke prøver.

Hvor ser du deg selv om 10 år?

Om 10 år har jeg funnet meg godt til rette med en jobb jeg trives med. Jeg er også i etableringsfasen hvor jeg har kommet meg inn i boligmarkedet med mannen min og vi har forhåpentligvis tanker om å etablere en familie.

Har du en guilty pleasure?

Å danse på badet mens jeg blir ferdig med morgenrutinene mine. Sminking og slikt tar fort litt lengre tid enn det burde ha gjort. Men det er likevel verdt det, ingenting er gøyere enn å starte dagen med litt musikk og dans.

Hvem er favorittartisten?

Det er et veldig godt spørsmål – som jeg faktisk ikke har noe konkret svar på. Jeg er veldig glad i «feel good»-musikk og god stemning.  Så mine favoritter er for tiden Vance Joy og Xavier Rudd, men jeg syns det alltid er spennende med musikk jeg aldri har hørt før.

Hva er drømmejobben etter endt studie?

Det har alltid vært en drøm å starte opp noe for meg selv, og jeg er veldig fascinert av hvilke faktorer som kan påvirke en grunderidé sin suksess. Jeg tror å starte for ville ha gitt meg mange lærerike erfaringer og et minne for livet, men jeg kommer nok til å vente noen år før eventuelt drøm blir realitet.

Drømmedestinasjon?

Jeg har som mål om å besøke et land fra hvert kontinent. Så langt mangler jeg fortsatt Australia og et land i Afrika. Ellers så har jeg alltid hatt lyst til å dra til New York siden min mor er derfra.  

Fortell en historie fra livet ditt.

Da jeg var utvekslingsstudent på Hawaii så møtte jeg en japansk student som jeg ble godt kjent med. Jeg ble invitert til å bli med henne hjem til Japan for å feire jul med hennes familie. De kunne ikke et ord engelsk og jeg kunne ikke japansk. Det var likevel utrolig koselig og samtidig gøy å få oppleve noe helt nytt. Jeg lærte fort at man kan komme langt hvis man bare prøver, selv om ikke alltid har de forkunnskapene man føler man burde ha.

Funfacts

  • Jeg kan ikke skarre, til tross for at jeg har bodd på Sørlandet siden jeg var 6 år.
  • Jeg er mest produktiv mellom klokken 08.00 og 12.00.
  • Jeg har et godt «sovehjerte» og kan sovne hvor og når som helst. Så når jeg tar tog og buss, så må jeg ha alarm på mobilen. Hvis ikke så havner jeg fort på endestasjonen!
  • Jeg har aldri vært noe flink til å ta valg, og benytter meg ofte av «Ja takk, begge deler»-strategien til Ole Brumm.
  • Jeg er over gjennomsnittet opptatt av lingvistikk.
  • Jeg elsker Farris med smak av lime, den har alltid vært min favorittdrikke.