Markedsføringsutvalget

Så langt i semesteret har vi hatt mulighet til å delta på ulike happenings som bedriftspresentasjoner, Danmarkstur og ulike sportsarrangementer. Du lurer kanskje på hvordan dette blir finansiert og hvem står bak det hele? Takket være markedsføringsutvalget, som har som hovedoppgave å profilere Mercurius mot næringslivet, kan vi nyte godt av gode sponsoravtaler og samarbeid som de er med på å starte.
Vi skal bli litt bedre kjent med et av medlemmene i utvalget!

 

IMG_4896Hvem er du og hvilken klasse går du i?
Mitt navn er Ole Kirkhus. Jeg er 23 år og går i første klasse.

Hvor lenge har du vært med i markedsføringsutvalget?
Vi hadde intervju for en liten stund siden og jeg har vært med helt siden store leder Audun Engen tok meg under sine vinger og ville ha meg med i markedsføringsutvalget.

Hva slags arbeidsoppgaver har du hatt så langt?
Så langt har vi prøvd å nå ut til forskjellige bedrifter og få de med på sponsoravtaler/samarbeid med studentforeningen. Har blant annet besøkt Pizzabakeren, Vestre Kiosk, Esso og Elkjøp. Har også gjort småting som å levere tilbake flasker som ble til overs etter arrangementer.

Hva er den morsomste oppgaven du har hatt?
Til nå er det å være i møte med daglig leder på Pizzabakeren i Torridalsveien. En så positiv og munter daglig leder skal man lete lenge etter. Det var utrolig gøy å møte noen som var skikkelig gira på samarbeid fra første sekund!

Hva er den største utfordringen du har hatt?
Mange av bedriftene man når ut til er ganske reserverte og vil helst ikke sponse eller ha noe slags samarbeid. Noen sier blankt nei, og da er det vanskelig å overtale de til å i det hele tatt høre på hva man har å si.

Hva er de største fordelene med å ha et verv i markedsføringsutvalget?
Det å besøke og bli litt kjent med mange bedrifter, og få se de på en litt annen måte enn vanlig. Man får et lite innblikk i hvordan bedrifter jobber i forhold til å reklamere seg lokalt og hvordan sponsingsbudsjetter ligger an i Kristiansand. Det er grei informasjon å ta med seg videre! En får i tillegg møtt mange bra mennesker og det er fin «CVmat».

Hvilke egenskaper kan det være en fordel å ha for å bli med i dette utvalget?
Ikke være redd for å snakke med folk! I tillegg er det nyttig å være god i Mercurius sine leker som vi har på utvalgsfesten. Vi er ikke mestere for ingenting!

Hvorfor vil du anbefale andre å bli med i et utvalg?
Det er gøy! Det er en veldig fin erfaring å få samarbeide med folk på tross av klassetrinn, og det er morsomt å gjøre studentforeningen bedre.

Hva fikk deg til å bli med i et utvalg, og hvorfor begynte du i akkurat dette utvalget?
Engasjementet til mine faddere i fadderuka fikk meg til å tenke på det. De er flinke folk og det virket som de virkelig koste seg med å være engasjert i Mercurius, så da ville jeg og det! Jeg tenkte markedsføring var et greit utvalg i og med at vi går på en økonomilinje og tenkte at her kunne det være noe nyttig å lære. I tillegg kjenner jeg Kristiansand ganske godt fra før og følte at jeg kunne bidra med noe i dette utvalget.

Hvordan er sjefen din?
Store leder Audun er positiv og flink. Han snakker bra for seg og er effektiv, noe jeg setter pris på. Det er gøy å jobbe under en bra mann som han.

Hva er ditt beste minne fra Mercurius/utvalget så langt?
Å vinne på utvalgsfesten. Vi la ganske hardt press på oss selv, men vi innfridde og er veldig fornøyde.

 

Skrevet av Sina Rønning Kirkerud, medlem av informasjonsutvalget