Karrieredagsutvalget

Karrieredagen arrangeres hvert år. I år kommer den 26. oktober. Helt siden forrige karrieredag i fjor har karrieredagsutvalget planlagt årets dag. Utvalget består av 12 medlemmer med Ingrid Carlsen som leder. Solveig Vik Hofseth har vært med i utvalget siden våren 2017.21291650_10214314469674594_1573652512_n

 

 

Hvem er du og hvilken klasse går du i?

Mitt navn er Solveig Vik Hofseth, er  22 år, kommer fra Vadsø og går i 2. klasse.

Hva fikk deg til å ville bli med i et utvalg?

Jeg ble oppfordret til å stille i et utvalg, og tenkte det hørtes spennende ut. Jeg får også mulighet til å bli bedre kjent med andre medstudenter. I tillegg er jeg glad i prosjektarbeid, så derfor ble karrieredagen et naturlig valg.

Hvilke fordeler ser du i å ha et verv i karrieredagsutvalget?

Den største fordelen er at man får mulighet til å ha direkte kontakt med sentrale aktører fra næringslivet. Man knytter dermed nettverk med disse og med andre studenter. Man får også god erfaring med å jobbe i team om samarbeide om et stort prosjekt. Det er også veldig sosialt.

Hva slags arbeidsoppgaver har du hatt så langt?

Det er litt forskjellig, men det er mye som går på å samarbeide med andre om forskjellige oppgaver. Jeg er koordinator, som vil si at jeg kommuniserer med mulige samarbeidspartnere.

Hva er den største utfordringen du har hatt?

Det at man må hive seg ut i de oppgavene man får, uten å helt vite hvordan man skal gå fram. For eksempel det å ta kontakt med bedriftene.

Hvilke egenskaper mener du er en fordel å ha for å ha et verv i Karrieredagsutvalget?

En må være strukturert i arbeidet som skal gjøres. En burde også være glad i å samarbeide, ettersom det er en del samarbeid. Ellers så må man like å være sosial.

Hvordan jobber dere i karrieredagen?

Det er ganske intenst i starten av høstsemesteret for å forberede dagen 26. oktober. Etter dette så er det mindre fram mot jul. På vårsemesteret blir det mer arbeid fram mot sommeren.

Hvordan tror du årets karrieredag vil bli?

Den kommer til å bli kjempebra! Vi har jobbet for at det skal bli attraktivt for studentene å komme. Vi kommer til å ha flere konkurranser hvor man kan vinne mange fine premier.

Vil du anbefale studenter til å dra på årets karrieredag, og hvorfor det?

Ja! Vil anbefale alle å dra på karrieredagen 26.10. Det er fordi vi kommer til å ha en super konferansier og en super foredragsholder. Det er også en super mulighet til å knytte kontakter med bedrifter, og man kan ta med CV til bedriftene.

http://www.karriereuia.no/

Av Tone Bardal, Hilde Malmin og Erland Bryde