Jonas Stoltz

12241217_10153181671991016_1713714795359587936_n


Navn: Jonas Stoltz

Alder: 23

Kommer fra: Ytre Enebakk

Klasse: 4. året


 

Hvordan vil du beskrive deg selv?
Vil si jeg er en supersosial og blodseriøs student. Blodseriøs på dagen, bartender på kvelden.

 

Hva mener du er det beste med å studere i Kristiansand?
Det er en meget fin, liten by, som igjen gjør at det er lett å bli kjent med byen. Da jeg skulle flytte hit hadde jeg forventninger om sol, deilig vær og søte, blonde jenter, noe som viste seg å være sant, hvert fall rundt sommerstid. Vinteren på Sørlandet er ikke så mye å skryte av.

 

Hvor på Campus trives du best?
Må vel si at jeg trives godt på biblioteket, samtidig som det også er der jeg ”sliter” meg mest ut. Rundt eksamenstider når det blir litt for mange timer på biblioteket, titter jeg i ny og ne ut av vinduet og ser for meg en lysere fremtid.

 

Hva er ditt beste minne med Mercurius?
Har vært med på mange av Mercurius sine arrangementer, så det blir vanskelig å velge en av så mange gode opplevelser. Husker der i mot veldig godt når en av foreleserne fikk klipt av seg skjegget på et nyttårsball.

 

Driver du med noen aktiviteter ved siden av studiet?
Futsal, fotball og volleyball. Liker generelt å trene og delta i forskjellige idretter. Er også engasjert i ulike studentaktiviteter, og er for øyeblikket med i Start UiA, hvor jeg tidligere har sittet i styret.

 

Har du et eller flere forbilder? 
Engasjerte, kreative og satsende personer inspirerer meg. Generelt personer som kommer med nyskapende ideer. For å nevne noen navn ser jeg opp til blant annet Mark Zuckerberg  og Elon Musk, som har hatt mange inspirerende ideer og vellykkede prosjekter.

 

Hvor ser du deg selv om 10 år?
Da har jeg forhåpentligvis reist til 60% av alle verdens land og jobber i et internasjonalt marked hvor jeg kan drive rundt om i verden. Hvis teknologien har utviklet seg og kommet langt nok, kan dere muligens se meg på en mars ekspedisjon.

 

Er det noe du ikke har opplevd, som du kunne tenkt deg å oppleve?
Bucket-listen min strekker seg lengre hele tiden. Noe som står øverst er å reise til alle kontinenter i verden, inkludert Antarktis. Har også alltid hatt lyst til å hoppe i fallskjerm. Har generelt lyst til å oppleve det jorden har å by på.

 

Hva er drømmejobben etter endt studie?
Ettersom teknologien utvikler seg så raskt som den gjør, ønsker jeg å jobbe i en fremtidsrettet bransje. Muligens noe innenfor IT eller fornybar energi.

 

Hva er din favorittmat?
For tiden har jeg en liten forkjærlighet for indisk mat, men ingenting slår pappas pizza.

 

Har du en guilty pleasure?
Gaming. Det går som regel i gamle TV-spill som Zelda og Pokemon.

 

Har du et motto?
«Bedre å angre på noe du har gjort, enn noe du ikke har gjort.»

 

Funfacts om Jonas:

  • Er kvart svensk.
  • Har spilt piano i 8 år.
  • Har spilt saksofon i korps rundt 1 år, sluttet etter 17. Mai.
  • Selvutnevnt quizmaster (går under kallenavnet ”Wikipedia”).

 

Skrevet av Sanna Haugane