INTERVJU MED ELINE FRA KD - UTVALGET

IMG_0415
ELINE UTHEIM, KARRIEREDAGEN – UTVALGET
  • Når begynte dere planleggingen av KD? 

Vi begynte å planlegge KD i april etter at vi hadde satt sammen et nytt utvalg. Før sommeren var det ikke så veldig hektisk, hvertfall ikke for meg siden jeg holder på med markedsføring for KD. Siden september da vi fikk inn resten av utvalget har det vært veldig hektisk.  

  • Hvorfor bør man delta på KD?

Man bør delta på KD siden det kan hjelpe når man skal søke jobb, velge retning og til å se hvilke muligheter som finnes. Vi får ikke vite noe i forelesningene om hvordan man bør velge fag i forhold til hvilken retning man ønsker å gå og KD er en fin mulighet til å stille spørsmål om dette til noen som kan det. På KD får man også sett på muligheter som finnes utenfor og i Kristiansand siden det er bedrifter som kommer fra hele landet. I tillegg kan man få litt informasjon om hvor man burde gå master, bla. har NTNU stand. Det å delta på KD kan gi en fordel ved jobbsøking. Hvis man prater med en bedrift og får vite om en ledig stilling kan man skille seg ut ved søking om man nevner at man har pratet med bedriften om stillingen på KD, fremfor å ha funnet stillingsannonse på nettet. Dette er en fin mulighet til å få en fot innenfor bedriften. 

  • Var Thomas og Harald førstevalget som konferansierer?

 Ja, det var det 🙂 

  • Hvorfor burde man dra på CV kurs? 

Vi skal jo konkurrere om jobber og da må man skille seg ut. Fordelen med CV-kurset er at man får sett hva arbeidsgiver ser etter for å skille seg ut på en positiv måte. 

  • Kan man ta med CV-en sin og spørre om hjelp? 

Man kan selvfølgelig stille spørsmål etter kurset, men UIA karriere gir deg muligheten til å booke en time og få hjelp ved å gå igjennom punktvis, sammenlikne CV og jobbsøknaden. UIA karriere finner man på UIA sin nettside. 

  • Hvorfor har dere valgt å ha Ulrikke Falck til å holde foredrag? 

 Vi har valgt Ulrikke Falck for å velge en som er aktuell i dag, hun har jo vært en del i media både om kroppspressdebatten og det at hun har kommet ut med aktuell bok «Jenteloven». Mange vet jo hvem hun er, og hun er flink til å snakke for seg, hun klarer å fange de som hører på. Hun skal snakke om hvordan man kan brukesinne som motivasjon. Det er første gang hun holder dette foredraget så vi er veldig spente. 

  • Hva annet spennende skjer på KD? 

 Under åpningsseremonien så må vi jo ikke glemme at både Terje Formoe og Geeohsnap skal fortelle om hvordan man kan starte med noe mindre og bygge det til noe stort. Det er veldig relevant for de som vil bygge noe eget, man får sett på muligheter om hvordan maneventuelt kan gjøre dette. Alle kan ha en ide, men det kan være vanskelig å vite hvordan man skal gå frem med denne ideen for å gjøre den til noe stort. Dette er noe av det de kommer til å prate om på åpningsseremonien.

  • Kan du beskrive KD med tre ord? 

 Gøy, stort og lærerikt

  • Hva gleder du deg mest til på KD? 

 Jeg tror jeg gleder meg mest til åpningsseremonien på grunn av Thomas og Harald, men gleder meg også veldig til minglemiddagen da, siden det er så mange bedrifter som skal delta på den. Det er en såpass fin måte å få pratet med bedrifter på en måte som er litt mer avslappet.