Informasjonsutvalget

Du har 994118_10152383057945914_8842489003257296965_nkanskje lurt på hvor alle bildene og innleggene på sosiale medier som facebook, instagram og mercurius.no kommer fra? Vel, da får du svaret her! For at informasjon og nødvendige opplysninger skal komme ut til medlemmene av Mercurius er det viktig med et utvalg som har dette i fokus. Informasjonsutvalget består av 11 medlemmer og arbeider jevnt gjennom hele året for å skrive saker og spalter, samt legge ut bilder etter arrangementer for å glede og informere resten av «optimist-gjengen». Ett av medlemmene, som også er nestleder i sitt utvalg, skal fortelle mer om hvordan det er å være en del av info og hva som kreves.

Hvem er du og hvilken klasse går du i?
Jeg heter Line Iversen Ekrann, er 20 år og går i 2. klasse.

Hvor lenge har du vært med i informasjonsutvalget?
Jeg har vært med i utvalget siden januar 2014.

Hva har vært den morsomste oppgaven?
Det morsomste må være å skrive spalten Mercurius Cribs der man går på besøk til Mercurius-medlemmer som bor sammen, og å ta bilder på turene Mercurius arrangerer.

Hva har vært den største utfordringen?
Hvordan man skal skrive spaltene slik at de skal bli morsomme eller profesjonelle, og oppfattes best mulig av studentene kan være en utfordring. Og å fange de beste øyeblikkene med kameraet!

Største fordelene med å ha et verv i info?
For det første er man nødt til å samarbeide med andre i utvalget når man skriver noen av spaltene, som gjør at man knytter bedre kontakt med utvalget sitt. I tillegg får man komme i kontakt med andre medlemmer i Mercurius i forbindelse med spaltene og når man tar bilder, og med ansatte i bedrifter, som blant annet kan være en relevant arbeidsgiver for oss, når vi skriver spalten «Glimt fra næringslivet». Det er med andre ord veldig sosialt. Det er også en fordel at man har varierte arbeidsoppgaver som fordeler seg jevnt utover året, og at det er rom for å være kreativ.

Hvilke egenskaper kan det være en fordel å ha for å bli med i dette utvalget?
Det kan være en fordel å være sosial, kreativ, samarbeide godt med andre og ha interesse både for å skrive og ta bilder.

Vil du anbefale andre å bli med i et utvalg, hvorfor?
Jeg vil på det sterkeste anbefale folk å bli med i et utvalg. Det er veldig sosialt og man blir kjent med folk på tvers av trinnene. I tillegg er det lærerikt og en god erfaring å ta med seg videre. Man får masse igjen for å engasjere seg i Mercurius sine utvalg!

Hvordan er sjefen din?
Emilie er en kjempeflink sjef. Hun lar oss få de arbeidsoppgavene vi ønsker og oppfordrer oss til å komme med egne forslag og ideer til hva utvalget skal jobbe med. Hun gir også gode retningslinjer for hvordan arbeidsoppgavene skal utføres, gir gode svar hvis det er noe vi lurer på og gir oss raskt nyttig informasjon. I tillegg er hun en veldig søt og snill jente, og god å ha når det er limbokonkurranse på utvalgsfest!

Hva er ditt beste minne fra Mercurius/utvalget så langt?
De beste minnene er fadderukene, Danmarksturene og vors før utvalgsfest, der man blir bedre kjent med utvalget sitt.

Er det noe ved vervet som du tenker kan være nyttig i en jobbsituasjon?
Man må samarbeide med andre for å komme fram til hvordan arbeidsoppgavene skal løses og innrette seg etter frister for når spaltene og liknende skal være ferdige, som kan være noe nyttig i en jobbsituasjon.

 

 

Skrevet av Cathrine Grøgaard, medlem av informasjonsutvalget