Christian Graue Kase - Næringslivsutvalget

Næringslivsutvalget tar kontakt med næringslivet og andre aktuelle organisasjoner ved at bedriftene kommer til UiA og presentere seg ovenfor studentene via bedriftpresentasjoner. På denne måten skapes det gjensidig kontakt mellom studentene og næringslivet. Bedriftene får gjort seg til kjenne for studentene, samtidig som utvalgsmedlemmene får en fin mulighet til å bli bedre kjent med næringslivet. Christian Graue Kase ble med i Næringslivsutvalget høsten 2017. Her forteller han litt om sine erfaringer så langt som utvalgsmedlem.

Skjermbilde 2017-10-04 kl. 23.55.11

Hvem er du og hvilken klasse går du i?

Mitt navn er Christian Graue Kase, er 22 år, kommer fra Rygge og går i 2. klasse.

 

Hva fikk deg til å ville bli med i et utvalg?

For å være helt ærlig var hensikten hovedsakelig for å bygge CV, men det viste seg å ha fordeler som nye bekjentskap, kontakt med bedrifter, utfordring av komfortsonen og annen relevant erfaring.

 

 

 

Hva slags arbeidsoppgaver har du hatt så langt?

Hovedarbeidsoppgavene er de som er knyttet til bedriftspresentasjonene. Det innebærer ting som vasking/bæring av bord, klargjøring av mat og drikke, utdeling av skjemaer og generelt hjelpe bedriftrepresentantene med forutsette og uforutsette utfordringer.

 

Hva er den største utfordringen du har hatt?

Det som er flott med Næringslivsutvalget er at man som regel gjør alt i grupper/team. Dette bidrar til at vanskelig oppgaver blir enklere.

Den største utfordringen må da være den vi alle må gjøre alene på et tidspunkt i vervet. Det er å stå foran klassen på 200 elever og annonsere informasjon om dagens bedriftspresentasjon. Det er ikke så ille, men det er nok den største utfordringer jeg har hatt i dette utvalget.

 

Hvilke egenskaper mener du kan være en fordel å ha for å være med i Næringslivsutvalget?

Man bør være utadvendt, engasjert og åpen for utfordringer.

 

Hvorfor vil du anbefale nye studenter å melde seg inn i Næringslivsutvalget?

Jeg vil definitivt anbefale alle å melde seg inn i Næringslivsutvalget. Her får du ikke bare et godt innblikk i hvordan bedriftene fungerer, men du knytter også verdifulle kontakter. Det er også veldig sosialt.

 

Beste minnet fra Mercurius?

Definitivt fadderuka. Har vært med både som fadder og fadderbarn og jeg anbefaler alle å involvere seg så mye som mulig i denne begivenheten.

 

Skrevet av 

Hilde Malmin og Andreas Alsvik