Apper i studenthverdagen

Store deler av studentene på UiA har en smartmobil. Det er ingen hemmelighet at på disse finnes det et hav av apper. Men kan noen av dem være med på å hjelpe til i hverdagen? Kan noen bidra til bedre kontroll over økonomien? Kan en app bidra til bedre studieteknikk? Her er det listet opp noen apper som kan være smarte for studenter i en hektisk hverdag:

Promodoro
Dette er en app som skal hjelpe deg i studiehverdagen og gir deg tidsrammer for lesingen. Du kan sette hvor lenge du skal lese og hvor lange pauser du skal ha mellom leseøktene. Applikasjonen teller da ned for deg og du har full kontroll på tiden. Man kan også legge til oppgaver man skal gjøre de ulike jobbeøktene. Appen koster 7 kroner og finnes både i AppStore og Google Play.

Mattilbud
Som student er rabatter på det man kjøper gull verdt. Mattilbud er en applikasjon som viser de ulike tilbudsavisene til alle matbutikker. Perfekt for å sjekke hvor du kan dra for å få billigere matvarer. Du stiller inn på hvilket fylke du befinner deg i og appen ordner resten. Den har oversikt over alle de store matkjedene i Norge som Spar, Rimi, Kiwi, Meny, Rema 1000 og Coop. Det står også hvor lenge tilbudene til de ulike butikkene varer. I tillegg får man ukens tilbud som er det apputviklerenes mener er det beste kjøpet akkurat nå. Applikasjonen er gratis og finnes i både AppStore og Google Play.

Faktura og forbruk på mobilen
Dette er en app som gir deg en oversikt over forbruket ditt på telefonen. Den gir oversikt over hvor mye du har ringt, hvor mange SMSer du har sendt og ikke minst hvor mye datatrafikk du har brukt. Ettersom de fleste mobiloperatører tilbyr fri bruk av SMS og tale er det oversikten over datatrafikken som er viktig. Mesteparten som foregår på mobilen i dag bruker datatrafikk og man kan få en ubehagelig overraskelse når mobilregningen kommer. Bruker man mer enn den mengden som er inkludert er ofte prisen per megabyte ganske dyr. Alle store mobiloperatører i dag tilbyr denne appen og som regel er de gratis og finnes på begge plattformer.

Big day life – Event Countdown
Ett eksempel på en av mange countdown-apper som finnes. Dette kan være en smart måte for å holde oversikt over viktige datoer i fremtiden. Den teller da ned dager til den hendelsen du ønsker. Er du stressa over hvor lenge det er igjen til eksamen kan denne appen gi en oversikt over hvor mange dager det er igjen til de ulike eksamene. For å finne en countdown-app er det smarteste å søke etter countdown på app-butikken. De er som regel gratis.

Studentkortet
Dette er en app som viser hvilke tilbud det finnes for studenter. Tilbud kan være fra alle slags tilbydere som nettbutikker, klesbutikker, restauranter. Avtaler med prosenter er forhandlet fram hos blant annet Apple, Chess, Microsoft, Nelly, Chess, Scandig og Hotels.com. Begge plattformen tilbyr appen og den er gratis.

Fronter
På UiA brukes fronter som læringsplattform og de har en egen app. Her kan du sjekke fagstoff, nyheter, meldinger, kalender, varslinger og arkiv når du er på farten. Appen er tilgjengelig i både Google Play og AppStore og er gratis.

AppleStore og Google Play tilbyr et hav av apper som du kan laste ned på mobilen. Dette var bare noen av de som kan være smarte å ha på mobilen. Det er bare fantasien som setter grenser. Finner du ikke en app til ditt behov kan det kanskje være du som utvikler den og kan tjene noen penger ved siden av studiene. Det kommer alltid godt med!

Skrevet av Thomas Bugge
Nestleder Informasjonsutvalget

IMG_1914