Agnete Alveberg - Trainee Sør

agnete

Navn: Agnete Alveberg
Alder: 25
Utdannelse: Master i Økonomi, spesialisering: Internasjonal ledelse med ett semester utveksling i Paris ved INSEEC Paris.

Verv/jobb under utdannelsen: Medlem av ulike utvalg i Mercurius, Leder av Mercurius 2007, medlem av Studentparlamentet og fakultetsstyret 09. Jeg har også hatt diverse deltidsjobber, blandt annet hjelpelærer i Markedsføring og studentambassadør for UiA (reiste rundt på videregåendeskoler for å markedsføre UiA).

Arbeidsgiver: Trainee Sør, 1.plassering i NODE, Norwegian Offshore & Drilling Engineering www.nodeproject.no , www.traineesor.no
Stilling: Trainee
By: Kristiansand

Hvorfor søkte du på denne stillingen?
Jeg anser Trainee Sør som et av de beste stedene å starte karrieren på, på Sørlandet. Trainee Sør gir meg en unik mulighet til prøve ulike bransjer, både den private og den offentlige sektoren, bygge nettverk og ikke minst varierte arbeidsoppgaver. Ettersom jeg ikke helt visste hvilken type jobb jeg ønsket meg og hvilken bransje jeg ville jobbe i, valgte jeg å søke Trainee Sør.

Hvordan var opplæringsprogrammet til bedriften?
Trainee Sør er en virksomhet som er vant til å ta imot nyutdannede. Alle traineer får en mentor som skal følge en igjennom hele perioden. I tillegg får man en fadder i den virksomheten man blir plassert i. Det er også sosiale samlinger som traineene deltar på, slik at man raskt blir raskt kjent med andre selv om man jobber i forskjellige virksomheter. I tillegg arrangeres det gjevnlig ulike kurs og seminarer for traineene igjennom perioden.

Hvilke arbeidsoppgaver har du og hvordan trives du i jobben? Arbeidsoppgavene mine så langt har vært veldig varierende. Etter under 2 måneder i jobb har jeg fått jobbe med blandt annet kommunikasjonsstrategi og budsjettering. Jeg får være med på mye spennende i en kjempe spennende bransje og har mye ansvar, så jeg stortrives på jobb.

Hvor relevant var studiene i forhold til arbeidsoppgavene dine?
Studiet har så langt vist seg å være veldig nyttig! Jeg har så langt fått veldig varierende arbeidsoppgaver så har hatt nytte av alt fra organisasjon og markedsføringsfag til regnskaps- og økonomistyring! Erfaringene jeg har fått gjennom Mercurius og studentparlamentet har vært veldig nyttige for meg.

Har du noen råd til nåværende Mercurius-medlemmer mtp. fremtidig karriere?
Vær engasjert og vis stå-på vilje! Finn noe du interesserer deg for, og engasjer deg i det! Det er lærerikt og en kjempe god mulighet til å bygge et nettverk. I tillegg, vær åpen og positiv mot alt og alle. Du vet aldri hvem du møter igjen.

Author:

Informasjonsutvalgets oppgave er å være et talerør til medlemmene. Utvalget har som hovedansvar å oppdatere nettsiden med nyhetsartikler, hjemmesidespalter og annonser. Med fokus på lokale saker ønsker vi å oppnå engasjement hos studentene. Det blir annonsert om arrangementer som ikke bare er i regi av Mercurius, men også det meste innad i Mercurius blir på en eller annen måte nevnt på nettsiden. Ved siden av nettsiden, er Facebook og e-poster viktige kontaktkilder.