5 i vrimle


Vi spurte 5 veletablerte studenter ved UiA om de har gjort seg opp noen tanker om tiden etter studiene. Hva vil de gjøre og hvor ser de for seg at de ender opp?

 

Kajan Anton er 24 år og studerer siviløkonomi på 4. året med fordypning i MRR.

IMG_1043Etter studietiden min ønsker jeg som mange andre å komme raskt inn i arbeidslivet og starte med å bygge erfaring, nettverk og lære mer. Ser gjerne for meg å jobbe innenfor revisjonsbransjen ettersom jeg studerer MRR, og målet er jobb hos en av de fire store. Ser for meg at det blir enten hjemme på Sunnmøre eller kanskje Oslo, men det hadde jo vært spennende med utlandet (England/USA).

 

 

 

 

 

 

Tellef Solberg er 22 år og studerer Økonomi og administrasjon på 3. året med breddeenhet Økonomisk styring.

IMG_1052Jeg har tenkt på å enten fortsette på siviløkonom-studiet her eller på NHH eller å bytte til informatikk (årsstudium) har ikke bestemt meg ennå. Jeg har også sett på muligheter for å studere i Tyskland. Vi får se hva det blir. Når det kommer til jobb er jeg svært fleksibel, og det er mye jeg kunne likt å drive med innenfor økonomifunksjoner.

 

 

 

 

 

 

 

Shandy Carl Nilsen er 23 år og studerer siviløkonomi på 4. året med fordypning i finans.
10639638_913095118709647_7462039793409074517_nEtter studiene håper jeg å få meg en relevant jobb jeg trives med. Hvis ikke kunne jeg kanskje tenkt meg å reise litt. Hvor jeg ender opp spiller egentlig ingen rolle. Mest sannsynlig ender jeg opp i Oslo, men jeg trives veldig godt her på Sørlandet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Krister Sæstad er 22 år og studerer siviløkonomi på 4. året med fordypning i Økonomisk Styring.

IMG_0624 2 Er åpen for det meste, og flytter gjerne hvis det skulle dukke opp en interessant jobb. Men ser i utgangspunktet for meg å søke jobb her i Kristiansand, og gjerne i form av en konsulentstilling, f.eks. hos en av de «fire store».

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruben Waage Ropstad er 24 år og studerer siviløkonomi på 4. Året med fordypning i MRR.

IMG_1048Etter tiden på UiA tenker jeg å benytte meg av Masteren i revisjon å gå inn i revisjons bransjen. Jeg har ikke sett for meg ett spesifikt firma, men skulle jeg valgt et kontor akkurat nå hadde det nok blitt Ernst and Young ved Oslo kontorene. Det som trekker meg til akkurat denne bransjen må sies å være mulighetene man får ved å være en del av ett så stort og internasjonal selskap. God opplæring, utvekslingsmuligheter og et innblikk i mange forskjellige bransjer gjennom jobben er det jeg ser på som de største fordelene. Jeg har planer om å jobbe et par år i utlandet, men hvor jeg ender opp har jeg ikke helt bestemt meg for enda. Godt mulig det blir i Stavanger området.

 

 

 

 

Lykke til videre!
Av Andreas Alsvik